dimarts, 7 setembre de 2010

Tast de raïms ecològics


Qui ho diu que en el món del vi ja està tot inventat? El celler d'Eudald Massana ha organitzat una interessant activitat de tast de raïm:

Tast de Raïms al celler d’ Eudald Massana Noya, d’agricultura ecològica.

Desprès d’una primavera i un estiu molt mogut a nivell enoturistic,doncs va tenir lloc a finals de maig un tats de xocolata Godiva amb restauradors i botiguers especialitzats de diferents indrets de Catalunya i del sopar que es fa cada any anomenat “Sensacions de Lluna Plena” el mes de juny; així com les visites guiades que es duen a terme durant l’any, el passat dissabte 4 de setembre va arribar unes de les activitats enoturistiques més esperades pels clients del celler Eudald Massana Noya, el tast de Raïms.
Aquesta activitat es va iniciar amb una trobada al mateix celler a les vuit del matí de tots els participants i acompanyats pel mateix Eudald Massana i l’enòloga de la casa, Natalia Duran , van començar, mai millor dit, una bona excursió d’unes dues hores per la finca, experimentant el seguit de sensacions que donen les diferents varietats de raïm, des d’un Macabeu que esta en el seu òptim estat de maduresa per poder-lo comparar amb una altre de la mateixa varietat però que encara esta verd per esser veremat, També van descobrir la diferencia en el tast entre un Xarel.lo en vas i un Xarel.lo emparrat, així com entre vinya vella i vinya jove, van gaudir de la Parellada,el Cabernet Sauvignon, el Merlot,l’Ull de llebre, el Viogner i el Petit Verdot; durant l’excursió els participants van rebre totes les explicacions del conreu i els treballs culturals de la vinya en l’agricultura ecològica i biodinàmica que practica aquest celler de Sant Pau d’Ordal.
Desprès de la caminada per la finca, els esperaven a la masia del celler on van fer una parada per fer un bon esmorzar acompanyat de vi i cava de la casa i intercanviar opinions sobre les sensacions que havien experimentat. Desprès de recuperar forces van continuar amb la visita pel celler ,primer a la zona de recepció de verema i vinificació on van tornar a sentir les sensacions del mostos que ja estan en plena fermentació ja que el Chardonnay, el Moscat, i una mica de Macabeu ja estan veremats, a peu de tines van poden tastar els diferents mosts i descobrir els diferents estats de fermentació.
Tot seguit van entrar a la cava on van poder veure el procés d’elaboració del cava, el desgorj en calent,i l’expedició del mateix, per seguir la visita a la cava del avi i acabar amb un tats complet de tots els vins i caves de la casa, destacant per sobre el xarel.lo Avi Ton i el cava Mil.lenni.
Poden seguir tota l’actualitat de l’empresa, la verema dia a dia, les activitats que s’organitzen i els diferents esdeveniments a través del facebook Eudald Massana Noya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada