dijous, 2 de setembre del 2010

Nous cellers


Hi ha qui, tot i el que està caient, continua confiant en el món del vi. El cert és que és molt més fàcil fer diners en altres sectors però pocs negocis tenen la força emotiva que ofereixen els del món del vi. Pansa Blanca ha fet pública la noticia d'un nou celler a Alella:

Solucions valentes en temps de crisi

Un nou celler obre les portes a la Denominació d’Origen Alella

En un moment en què la crisi econòmica fa estralls entre els viticultors del país, els germans Teresa i Toni Cerdà han fet un pas valent i s’han llançat a l’aventura de crear el seu propi celler: Bouquet d’Alella. El nom del celler juga amb el mot francès bouquet (l’aroma característica d’un vi) i el nom de la finca familiar on s’ubica el celler: Can Boquet, una preciosa masia del segle XIII situada a tocar del casc urbà d’Alella i rodejada de vinyes.
Toni (empresari agrícola amb formació en viticultura i enologia) i Teresa (llicenciada en Econòmiques i Màster en Direcció d’Empreses) expliquen que “sempre hem viscut envoltats de vinya i servint raïm als cellers de la DO Alella, però les dificultats que hem tingut en els darrers anys per vendre el raïm ens han animat a fer realitat un projecte familiar que feia molts anys que ballava pels nostres caps”.
Bouquet d’Alella és el primer celler de la DO que neix amb la clara intenció d’explotar dues vessants diferents però complementàries en el món del vi. Per una banda, la producció i venda de vins de qualitat; per l’altra, la promoció de l’enoturisme. La situació de l’empresa, al centre d’Alella, rodejada de vinyes i amb el celler instal•lat a l’antic celler de la masia, de gran bellesa arquitectònica, facilita l’organització de tota mena d’esdeveniments per a aquelles persones que desitgin viure noves experiències a l’entorn de la vinya i el vi. Els Cerdà expliquen “volem combinar el binomi tradició i modernitat. La tradició hi és a la masia, a l’antic celler, als anys d’experiència en el treball de la vinya. La modernitat ens l’aporten les noves instal•lacions, la imatge i la qualitat dels vins que estem produint, la possibilitat de portar gent a casa a conèixer de prop el món del vi oferint una àmplia oferta d’activitats enoturístiques”

2 comentaris:

  1. Tu ho has dit. Força emotiva. Amb dos minuts de conversa amb els responsables del celler n'hi ha prou per veure com s'estimen la terra, la vinya, la seva feina... Destil·len il·lusió per tot arreu. Si hi sumem que de les primeres proves que han fet n'han sortit uns vins que pinten molt bé... no podem fer més que augurar-los un esplèndid futur. Que sigui així! :-)

    ResponElimina
  2. Oi tant! Aquest és un món amb una gran càrrega romàntica. Els qui ens hi dediquem acostumem a ser persones força apassionades.

    Ramon Francàs

    ResponElimina