dilluns, 20 de setembre del 2010

Més iniciatives sobre enoturisme


L'enoturisme a Catalunya, com ja he comentat en diverses ocasions en aquest bloc, brinda grans oportunitats, tot i que anem força endarrerits respecte d'altres regions vitivinícoles. Darrerament s'ha avançat força, però encara queda molt per fer. Trobo molt interessant una iniciativa que inclou un workshop però penso que hauria estat bé ampliar-ho a totes les regions productores catalanes encara que a Tarragona hi hagi 5 de les 11 DO's catalanes. De fet, el Penedès és la ruta enoturística més visitada d'Espanya.

El PCT de Turisme i Oci organitza un seminari internacional sobre el turisme del vi

20 de setembre de 2010
El Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci, l’Associació País del Vi i la Universitat Rovira i Virgili, han organitzat un workshop dedicat a l’enoturisme, un producte turístic en creixement, amb un gran potencial de desenvolupament en el territori de Tarragona, que compta amb cinc Denominacions d’Origen (DO Conca de Barberà, DO Montsant, DOQ Priorat, DO Tarragona i DO Terra Alta). El seminari internacional “Noves Oportunitats i Reptes en el Turisme del Vi” se celebrarà els dies 15 i 16 d’octubre, la primera sessió a l’Escola Universitària de Turisme i Oci (EUTO) al Campus Vila-seca de la URV i la segona sessió al Castell del Vi a Falset.
La missió del PCT de Turisme i Oci és traslladar la recerca acadèmica a les empreses i institucions del territori per aconseguir un turisme més competitiu i sostenible, i connectar-les a les xarxes internacionals de coneixement. Per això, aquest seminari té l’objectiu de presentar els resultats obtinguts en un estudi preliminar realitzat pel Grup de Recerca d’Anàlisi Territorial i Estudis Turístics del Departament de Geografia de la URV sobre “Tendències actuals en enoturisme i desenvolupament regional”, a una audiència d’experts, gestors, representants d’institucions, professionals i estudiants tant del sector del vi com del turisme.
La jornada reuneix a experts internacionals per presentar les seves línies de recerca i mostrar la seva visió sobre les oportunitats que genera per al desenvolupament regional la implantació d’una estratègia enoturística territorial, reflexionant al voltant d’aspectes com la planificació, el disseny del producte, la integració de la cadena de valor i el màrqueting. A més, presentarà les perspectives del sector vitivinícola, de xarxes d’enoturisme i d’experts locals de les comarques de Tarragona. Finalment, analitzarà les oportunitats de col·laboració i de creació de xarxes internacionals per a projectes d’enoturisme i desenvolupament regional.

El segon dia de la jornada transcorrerà al territori vitivinícola de Tarragona, on tindrà lloc la visita al Castell del Vi de Falset i un tast de vins. Entre les conferències que s’impartiran el dissabte 16 d’octubre, destaca la presentació del projecte País del Vi, que desenvolupa el producte enoturístic a les comarques de Tarragona i forma part dels programes d’innovació del Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l’Oci a les comarques de Tarragona, finançats per la convocatòria quadriennal FEDER 2007-2010 Eix 1 a la demarcació de Tarragona.

Dades sobre els organitzadors
El PCT de Turisme i Oci impulsat el 2006 per la Universitat Rovira i Virgili, l’Ajuntament de Vila-seca i la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona (FEHT), té com a missió esdevenir un pol de knowledge-economy de turisme amb projecció internacional, així com generar un entorn ideal per a la inversió turística en R+D+i i coneixement per al desenvolupament del sector.
L'Associació País del Vi, presentada el 2009, neix a partir d'una iniciativa de la Cambra de Reus que aglutina a les Cambres de Comerç de Reus, Tortosa i Valls i a les Denominacions d'Origen Conca de Barberà, Montsant, Priorat, Tarragona i Terra Alta; és a dir, el món del vi a les comarques de Tarragona. La seva Oficina Tècnica està ubicada al PCT de Turisme i Oci.
L’Escola Universitària de Turisme i Oci de la Universitat Rovira i Virgili, té la missió de transmetre coneixement i formar en competències en matèria de turisme i oci i, des del curs 2009-10, de l’anàlisi i ordenació del territori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada