dimarts, 28 de setembre de 2010

Èxit de la Mostra?

L'organització ha fet una lectura molt positiva, afagant-se en el nombre de visitants, de la 30ena edició de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya. Una altra cosa seria valorar el nombre de cellers participants i el nivell dels vins oferts. Quina és la vostra opinió?

       Èxit d'assistència a la 30 Mostra de Vins i Caves de Catalunya
Creix un 20% el nombre de tastos que han servit els cellers participants

 
La 30 Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que organitza cada any el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) mitjançant l’Incavi, amb el suport del sector vitivinícola català, va tancar les seves portes el passat diumenge amb un èxit d’assistència i participació. Es van servir 120.000 tastos, un 20% més que l’any passat i hi van participar 32 cellers, representants de les 12 Denominacions d’Origen vinícoles de Catalunya. El nombre de visitants va ser semblant al de 2009, uns 200.000.


Un aspecte de la 30 Mostra de Vins i Caves de Catalunya
Un aspecte de la Mostra d'aquest any 2010
 

Durant aquests 30 anys d’existència, la Mostra, que té lloc a Barcelona coincidint amb les festes de la Mercè, s’ha convertit en un referent del sector vitivinícola català pel que fa a la difusió i promoció dels seus productes i un aparador excepcional per informar a tots els consumidors de Catalunya i d’altres llocs d’Espanya i de l’estranger de la qualitat i diversitat dels vins i caves catalans. La Mostra de Vins i Caves de Catalunya és una de les fires populars de vins més consolidades i que compta amb més afluència de públic.
 
Un dels aspectes destacables d’aquest any ha estat la gran participació del públic assistent a les activitats programades a la Mostra. Més de 1.400 persones han participat en les presentacions, tastos dirigits pels cellers i professionals del sector, concerts en el marc de “Música i Vi” i activitats de la sala polivalent.
 
Però encara són més significatius els 120.00 tastos que s’han servit per part dels cellers participants, un 20% més que en la darrera edició, i els quasi 250 vins i caves presents aquest any 2010.
 
En la Mostra d’enguany cal remarcar la gran presència de visitants dels creuers del port de Barcelona i l’interès del públic més jove per conèixer els productes vinícoles elaborats a casa nostra.
 
Entre les novetats d’aquest any s’ha d’esmentar també la nova campanya “De l’Origen al Plaer”, el 50è aniversari de la DO Penedès, el Celler de la Mostra i les diverses activitats realitzades a la sala polivalent.
 
La Mostra va ser inaugurada el passat dijous, dia 23 de setembre, pel secretari general del DAR, Xavier Castella, que estava acompanyat del director general de l’Incavi, Oriol Guevara.
 
Castella va destacar que la Mostra ha incrementat en un 20% els cellers participants (32 cellers), i s’ha reafirmat en un referent del sector vitivinícola en la divulgació i promoció dels seus productes a la ciutat de Barcelona. Per a Castella, el fet que marques com Torres, Freixenet i Codorniu hagin tingut estand a la Mostra és un fet a destacar.
 
El secretari general del DAR i el director general de l’Incavi van destacar l’impuls de les noves tecnologies en aquesta edició, ja que s’ha apostat per una Mostra virtual, on el visitant ha pogut trobar i comprar a través d’Internet els vins i caves. Per Guevara, això dóna continuïtat a l’edició del 2010 i permet que s’allargi més enllà de les festes de la Mercè.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada