dimecres, 1 de febrer del 2012

L'AVC substitueix Pancho Campo per acompanyar a Catalunya el nou tastador de Parker


El substitut de Jay Miller, Neil Martin, ja està pràcticament camí de Catalunya. Robert Parker ha precindit de The Wine Academy de Pancho Campo i ha confiat en la patronal catalana dels vins (AVC) la coordinació dels seus primers tastos (que ha demanat que siguin al Priorat i al Montsant i d'uns cellers concrets). Posteriorment també tastarà in situ vins d'altres zones: Costers del Segre i Penedès. Novament el món empresarial del vi torna a córrer davant els tastos dels delegats de The Wine Advocate encara que aquests siguin personatges com l'anglès Martin, que han escrit que "mai he pogut entendre el vi espanyol". La següent és la nota de premsa que avui ha enviat la patronal AVC:

L’equip de Robert Parker tastarà els vins catalans.

L’Associació empresarial del vi català, l’AVC, coordina les cates del nou crític i membre de l’equip de la revista “Wine Advocate”, Neil Martin.

El nou tastador de la prestigiosa revista de vins Nord-Americana “Wine Advocate”, propietat del reconegut crític Robert Parker, tastarà una important selecció de vins catalans durant els mesos de febrer i març. Aquests tastos estan coordinats per l’Associació Vinícola Catalana.

El sommelier i crític vinícola Neil Martin, realitzarà dues visites de caire totalment professionals amb l’objectiu de tastar in situ les últimes anyades d’aquells vins que per les seves característiques responen a la demanda del mercat dels Estats Units. Les seves estades es concentraran principalment en les zones del Priorat, Montsant, Costers del Segre i Penedès.

Martin té previst escriure un reportatge sobre Catalunya concentrant-se en aquelles regions catalanes més conegudes als Estats Units; les seves visites a la zona tindran un caire estrictament professional i ha deixat molt clara la condició de que Wine Advocate pagarà per totes les seves despeses ocasionades durant els viatges, donat que és una revista independent.

“Entenc que per aconseguir la seva màxima maduresa, la garnatxa necessita d’alts nivells d’alcohol -diu en Neal Martin- però això no vol dir que els vins hagin de ser desequilibrats. El roure no em molesta, sempre i quan deixi pas al tast del terroir i estic molt interessat en les varietats autòctones ja que és el factor més determinant per donar identitat a un país. M’agraden els vins que parlen del lloc, que tenen personalitat i són deliciosos, sembla simple però és important”.

Neal Martin porta més de 20 anys treballant en el món del vi, va ser fundador del blog www.wine-journal.com l’any 2003, un dels més exitosos blogs del moment en el món del vi, i fou l’any 2006 quan va començar a col·laborar de manera independent amb en Robert Parker assumint les àrees de Sauternes, Nova Zelanda i Sud-Àfrica.  Des del cessament de Jay Miller, en Neal Martin és el responsable de catar els vins d’Espanya, Argentina i Xile.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada