dimarts, 28 de febrer del 2012

Tast a U més U Fan Tres i la defensa d'un preu



U més U Fan Tres (1+1=3) és un interessant projecte familiar de Teresa Piñol i el seu company Josep Anton Bonell que suma passió i el savoir faire de l'enòleg Josep Piñol (germà de la Teresa). El projecte també té com a accionista al propietari de Can Ràfols dels Caus, Carles Esteva. Ja fa més d'una dècada que aquest projecte va començar va caminar. Actualment elaboren 150.000 ampolles de cava i 40.000 de vi tranquil emparat per la DO Penedès, a més de 100.000 ampolles d'un rosat ecològic de merlot, cabernet sauvignon i ull de llebre que elaboren per Suècia. Exporten un 75% del total de la seva producció tot i que han començat a treballar per penetrar de forma decidida a la ciutat de Barcelona Teresa i Josep Anton lamenten la deriva de preus del sector, especialment pel que fa al cava, i no estan disposats a anteposar la qualitat a un preu massa baix. Les seves vendes s'han mantingut durant l'últim any tot i perdre clients per no voler ajustar a la baixa els seus preus. 
Recentment he visitat el seu celler i he pogut tastar alguna de les seves novetats. He tastat el nou xarel·lo 2011 (12,5º), que presenta notes almiverades de fruites de pinyol (préssec i albercoc) així com un fons de fonoll. Acaba de ser embotellat i mostra encara una acidesa punxant. Li manca encara recorregut en ampolla. De fet, no es presentarà fins ca Intervin. També he tastat el seu nou rosat (syrah i cabernet sauvignon), que ofereix notes a gominoles (maduixes amb nata). No sembla que tingui gairebé 14º, la qual cosa la trobo un mèrit. A continuació vaig tastar el seu Brut Nature Rosé (pinot noir) del 2008, un interessant cava amb 90 punts Parker que ofereix notes a móres un pèl confitades i a mel (fruit de la lògica evolució). És un cava gastronòmic amb una acidesa que l'allarga en boca. També vaig tastar el Gran Reserva Especial del 2006, un extraordinari cava que ofereix volum i que és molt rodó, amb un carbònic perfectament integrat. És un cava gastronòmic i força hedonista. Josep Anton Bonell diu que és un cava "per gaudir", especialment amb un ànec mut del Penedès amb prunes i pinyons. El tast va continuar amb el Dahlia 2010, elaborat amb viognier de la finca de Can Romeu (75%) i xarel·lo fermentat i criat durant quatre mesos en bótes de roure. És fruitós (préssec i orellanes) sobre un llit que recorda el suc de la llauna d'espàrrecs.  El penúltim vi va ser el Dèfora del 2007 (70% garnatxa i 30% carinyena). És balsàmic, elegant tot i que un pèl alcohòlic i amb notes  fumades (13 mnesos de criança en bóta), especiades i les que recorden la tinta xinesa. El darrer vi del tast va ser el cava Cygnus Reserva de 1991, un brut nature madur amb base de xarel·lo i completat amb macabeu i parellada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada