dilluns, 27 de febrer del 2012

Un estudi revela la preferència per vins amb menys alcohol


Llegeixo a www.latercera.com de Xile que un estudi de ProWein, publicat per Decanter, ha revelat que els consumidors habituals de vi a Alemanya, Estats Units, Regne Unit i Xina prefereixen productes amb menys graus alcohòlics. En el cas de la Xina, el 91% dels bevedors enquestats va declarar inclinar-se per vins amb entre 8,5 i 10,5 graus, mentre que el 22% dels britànics va assenyalar que el nivell ideal d'alcohol és de 10,5 graus o menys. Xifres similars es van registrar a Alemanya i Estats Units. Aquesta preferència és més evident entre joves i dones, aquestes últimes opten per vins escumosos i per elaborats més lleugers. El canvi climàtic a casa nostra no permet obtenir grans vins a baixa graduació. Sempre hi ha màquines i sistemes, però, per a desalcoholitzar els vins. Com sabeu, algunes tècniques permeten eliminar una part de l'etanol del vi, com ara l'osmosi inversa o l'evaporació amb columnes de cons rotants (Spinning Cone Column). Què en penseu? Potser seria millor beure menys quantitat però gaudir més amb un vi al qual no se li ha alterat el seu alcohol natural?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada