Avui dilluns la Generalitat ha anunciat que fins al 29 de febrer està obert el termini per a presentar sol·licituds per a la promoció de productes vitivinícoles en mercats de tercers països:
El Departament d'Agricultura promou l'exportació de la producció vitivinícola catalana fora de la UE
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha convocat, per a la campanya 2012-2013, els ajuts destinats a la promoció de productes vitivinícoles en mercats de tercers països, i n’ha aprovat les corresponents bases reguladores, com publicava divendres el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Les sol·licituds s’han de presentar a les seus territorials del Departament fins el proper 29 de febrer de 2012.
L’esforç de les empreses i associacions del sector vitivinícola per a internacionalitzar el seu producte juntament amb el suport d’aquesta línea d’ajut que ara començarà la cinquena campanya d’aplicació, ha donat com a resultat un fort increment de les exportacions del sector vitivinícola català en els mercats de tercers països.
El finançament dels ajuts a les accions va a càrrec del Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA), i l'import per a cadascuna de les accions i dels programes seleccionats no podrà superar el 50 per cent de les despeses subvencionables. Les actuacions de promoció s’executaran entre el proper 1 de juliol de 2012 i el 30 de juny de 2013.
Les accions subvencionables en aquesta línea d’ajut són:
1) Relacions públiques i mesures de promoció i publicitat que destaquin els avantatges dels productes comunitaris en termes de qualitat, seguretat alimentària i respecte del medi ambient
2) Participació en esdeveniments, fires i exposicions de rellevància internacional
3) Campanyes de informació, en particular sobre els sistemes comunitaris de denominació d’origen, indicacions geogràfiques i producció ecològiques
4) Estudis de mercat, ja sigui per a nous mercats o per a avaluar els resultats de les mesures pròpies de la subvenció.
Els sol·licitants d’aquestes ajudes poden ser: associacions i consorcis d’exportadors; consells reguladors de les Denominacions d’Origen; agrupacions de productors; i entitats associatives sense ànim de lucre participades per empreses vitivinícoles i que tinguin entre els seus objectius la promoció exterior dels vins i caves catalans. L’òrgan gestor de l’ajut al que es pot sol·licitar informació i assessorament sobre com tramitar-lo és el Servei de Regulació de Mercats Agroalimentaris del Departament.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada