diumenge, 12 de febrer del 2012

Ca l'Eulàlia amb Coma Blanca del 2007, S. XXI de Bertha i Paton Insensé




Paton Insensé, el propietari de la distribuïdora de vins, caves i productes delicatessen Tot Selecta de Moja (Alt Penedès), em va fer descobrir aquest divendres un petit però memorable restaurant del Serrallo tarragoní on, com no podia ser d'una altra manera, el peix fresc sernse concessions és l'absolut protagonista. Es diu Ca l'Eulàlia, un restaurant familiar que trobareu al carrer Sant Pere, ben aprop de les barques que li porten fins a  la seva cuina, tota mena d'exceslssos peixos i mariscos. Divendres vam tastar caixetes, un marisc amb intens sabor a mar que no havia tastat mai. Tenen forma de pedres de roques marines, amb tonalitats vermelloses, amb un gust que va a mig camí entre els musclos i les ostres.  També se les coneix com a potes de bacó. També vam tastar gambes de Tarragona (no estaven en el seu millor punt), musclos gallecs (res de l'altre món) i unes anèmones absolutament espectaculars, les ortigues de mar més excelsses que mai he tastat. Com a plat principal vam escollir un estratosfèric anfòs (nero) pescat amb arpó practicant l'apnea. Tot plegat no es podia regar de qualsevol manera. Vam escollir un sensacional Coma Blanca de Viticultors Mas d'en Gil (un escàs i magnífic macabeu i garnatxa de la DOQ Priorat) d'una més que interessant i elegant anyada, la del 2007, i un cava prou intreressant, el Gran Reserva S. XXI de Bertha (Torres Sibill), un escumós de llarga criança que tot i mostrar les lògiques notes d'evolució es presenta suau, amb el carbònic ben integrat i amb notes a pastisseria i a orellanes. S'elabora amb macabeo, parellada, xarel·lo i una pinzellada (10%) de chardonnay. Si us agrada el peix més fresc, des de dèntols a corvalls passant per lluernes, gambes, ortigues o popets de la primera tria, no us perdeu aquest restaurant que va obrir portes ara fa tres anys. Jo us recomano que demaneu el peix a la planxa (digueu que no us hi amaneixen massa oli). També dominen els allscremats o els romescos, així com els arrossos. Els preus ajustats encara fan més interessant a Ca l'Eulàlia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada