diumenge, 5 de febrer del 2012

Els enòlegs catalans reclamen un lloc de treball digne i dignament remunerat


En el marc del Celler Avgvstvs-Forvm de Sant Vicenç de Calders, al Baix Penedès, i amb vistes privilegiades sobre garrofers, vinyes, marges i el mar de fons, s’ha celebrat aquest dissabte la XXVIII assemblea ordinària de l’Associació Catalana d’Enòlegs. Segons informa Oriol Guevara, la trobada més important dels enòlegs catalans en el calendari anual s’ha fet a les flamants noves instal·lacions enoturístiques d’Avgvstvs, “un celler exemplar en molts aspectes. Aquesta XXVIII Assemblea servia per a renovar la meitat de la junta directiva, inclòs un dels vicepresidents, que porta dos anys presidint el penedesenc Josep Anton Llaquet. La renovació proposada per l’equip de Llaquet ha estat unànimement acceptada igual que la resta d’actuacions i en especial tot allò referent als pressupostos. Uns pressupostos que per segon any consecutiu són restrictius i miren de superar els temps que corren. Tanmateix, el president ha agraït l’esforç de la seva junta així com el de les diferents comissions i la dels espònsors. A més dels temes econòmics, les intervencions més explícites han estat sobre el desenvolupament de les accions per impulsar el Col·legi Català d’Enòlegs (per bon camí però amb massa entrebancs administratius), la nova web de l’Associació amb unes perspectives il·lusionants i també la dificultat de bona part dels enòlegs del nostre país (associats i no associats) per aconseguir “un lloc de treball digne i dignament remunerat”. Una de les batalles des de fa molts anys de l’ACE és la de reunir tot el col·lectiu d’enòlegs catalans per defensar-lo encara millor; la conjuntura socioeconòmica actual hauria de ser propícia per aconseguir-ho. El president Llaquet ha fet finalment una crida a participar i a utilizar els serveis que ofereix l’ACE com la Revista i a fer-ne divulgació perquè “malgrat el prestigi aconseguit, només així rendibilitzarem l’esforç”.  L’assemblea s’ha acabat amb una visita a les instal·lacions del celler  Avgvstvs i un tast dels seus productes dirigit pel seu responsable tècnic i membre de l’ACE, Enric Roca. El  celler Avgvstvs, segons l’ACE, és “una referència indiscutible des dels anys 80 en vins premium així com també en vinagres de qualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada