dimecres, 26 d’octubre del 2011

Fira de Sant Martí de Montblanc, aquest cap de setmana


També a la Conca de Barberà hi ha aquest llarg cap de setmana amb pont diverses activitats al voltant de la Fira de Sant Martí de Montblanc, on es donaran a conèixer els vins de la DO i es farà una primera experiència de tast de vins 2.0.

La DO Conca de Barberà present a la 4ta Fira de Sant Martí de Montblanc

La Denominació d’Origen Conca de Barberà hi serà present amb maridatges, mostra de cellers i el vins&twitts.

La DO Conca de Barberà serà present per quart any a la Fira de Sant Martí que se celebra a Montblanc i està dedicada als productes agroalimentaris de qualitat. En aquesta edició la Denominació hi particpa també activament amb diferents activitats per donar a conèixer els vins que es fan a la Conca.
Divendres a la tarda es farà la presentació de la nova junta de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Conca de Barberà, i la DO orgnaitza un maridatge  dedicat exclusivament per a professionals del sector conduït per l’enòleg Martí Magrinyà.
Durant tota la fira hi haurà degustacions vins als estands dels cellers de la Conca de Barberà: Celler Vega Aixala (Vilanova Vins), Celler Mas Foraster, Celler Carles Andreu, Gatzara, Carlania Celler, Guspí i Molí dels Capellans.
Des del Consell Regulador es dóna molta importància a la Fira de Sant Martí com una fira ideal per promocionar els vins de casa nostra des del mateix territori. Resulta molt important donar a conèixer la Conca i els vins a actes, fires i mostres fora de les comarques, però també és important que la gent d’aquí conegui els nostres vins. A més la Fira de Sant Martí, després de quatre anys ja està plenament consolidada, fet que ho certifica el gran nombre de visitants foranis que s’interessen pels productes de qualitat de la Conca de Barberà. En l’edició anterior durant els dos dies es van registrar més de 6.500 visitants i es van fer 4.600 degustacions gastronòmiques i 3.000 de vi i cava. Aquestes xifres demostren que és una oportunitat de promoció excel·lent. Des del seu origen s'ha volgut centrar la fira en els productes agroalimentaris, això sí, apostant per la qualitat, la diferenciació i la innovació respecte les tradicionals fires gastronòmiques.
Una altra de les activitats són les visites gastronòmiques, un nou concepte de visita guiada en el qual el participant visita el pas de ronda i torres de Montblanc, les esglésies de Santa Maria i Sant Miquel i la Plaça Major, a més de fer dues degustacions i dos tastets de vi de la DO Conca de Barberà en dos establiments diferents de la vila. Aquesta iniciativa va sorgir com a novetat a l’edicó anterior i el bon funcionament i l'interès que van generar aquestes visites han fet que es continuïn realitzant durant els caps de setmana.
La DO Conca de Barberà també aposta per les noves tecnologies per tal de promocionar i donar conèixer els seus productes. Per aquest motiu un dels actes que més crida l’atenció és el vins&twitts, un tast 2.0 que se celebrarà el diumenge dia 30 a les 19.30 hores, que consisteix en fer un tast de vins utilitzant les noves xarxes socials i que en aquesta ocasió se centrarà en la varietat autòctona de la Conca: el trepat. Aquest acte està organitzat juntament amb el Museu de la Vida Rural i l’Ajuntament de Montblanc.

Elaboradors de vins i caves participants a la Fira de Sant Martí:
Celler Vega Aixala (Vilanova Vins), Celler Mas Foraster, Celler Carles Andreu, Gatzara, Carlania Celler, Guspí i Molí dels Capellans

Horari de la Fira de Sant Martí 2011::
Dissabte 29 i diumenge 30 d'octubre d'11,30h a 15h i de 17h a 21h:
- Es podrà veure al llarg de tot el dia cuina en directe, ponències sobre productes agroalimentaris, tasts, sortejos i showcooking.
- Tiquet de degustació
Es posaran a la venda els tiquets degustació a un preu de 7€ amb els quals es podran fer degustacions de vins i caves, gastronòmiques, de formatges i mel i cappuccinos. El preu inclou també la copa per a fer les degustacions de vins i caves.
- Sessió de vins&twitts (Diumenge 30 a les 19.30 hores)
L'interès pels vins i l'augment per l'afició a les noves tecnologies ens porta per primera vegada a la Fira de Sant Martí la realització d'un tast de vins 2.0, guiat per l'enòleg Martí Magriñà. Totes les persones interessades en participar-hi, cal que s'inscriguin prèviament. Més informació a: www.vinsandtwitts.wordpress.com



Comunicació DO Conca de Barberà

Consell Regulador de la Denominació d’Origen Conca de Barberà


La DO Conca de Barberà i el Museu de la Vida Rural creen vins&twitts la primera experiència de tast de vins 2.0
La segona sessió es farà el proper diumenge 30 d’octubre
Sota el nom de vins&twitts, i basant-se amb la plataforma twitter i un blog específic, el Museu de la Vida Rural i la DO Conca de Barberà, han creat l'experiència vins&twitts amb la intenció de programar tasts de vins 2.0. Els tasts, que es fan físicament, seran comentats on-line pels participants, conduïts per un enòleg i extrapolats a la xarxa. D'aquesta manera es pretén donar visibilitat als vins i caves de la DO Conca de Barberà a part de crear una experiència social on els comentaris i les opinions personals agafin rellevància.
L’objectiu vins&twitts és combinar l’afició pel vi amb les noves tecnologies. Amb el tast es pretén ensenyar al participant a aprofitar l’olfacte i el gust per localitzar referents aromàtics, amb un fruit, una flor, o qualsevol altre referent. I amb twitter perdre la por de comentar-ho i explicar les sensacions que un sent i rebre el feedback dels altres tant si són present al tast o ho segueixen on-line. El primer vins&twitts es va celebrar a l'agost al Museu de la Vida Rural coincidint amb la Festa de la Verema amb un èxit absolut.
La propera sessió presencial de vins&twitts es durà a terme a Montblanc el proper diumenge 30 d’octubre a les 19.30 h. i compta amb la co-organització de l’Ajuntament de Montblanc. Com en la primera edició, es durà a terme un tast de vins de la DO Conca de Barberà guiat per un enòleg i comentat directament a la xarxa. I en aquesra ocasió el protagonista del vins&twitts serà la varietat trepat de la Denominació d’Origen Conca de Barberà.
De moment podeu seguir el tag a twitter per estar atents de les novetats, activitats i experiències sobre la cultura del vi.

Com podeu participar?
Per participar a una sessió de vins&twitts només cal que, un cop obertes les inscripcions, us inscriviu a través del nostre correu electrònic. Heu d’assistir al tast de vins amb el vostre dispositiu preferit (ordinador, laptop, telèfon mòbil, iPhone, iPad…) disposareu d’una sala preparada i amb connexió wifi.
Preu de la inscripció: 5,00 € (inclou plaça, dret al tast, copa i connexió wifi)
Com fer la inscripció?
Un cop obert el període d’inscripcions envieu-nos un mail amb les vostres dades de contacte a info@museuvidarural.cat. També podeu fer la vostra inscripció a través d’una menció a @vinsandtwitts a twitter.
El període d’inscripcions actualment es troba en espera.
Com podeu seguir on-line els vins&twitts?
Podeu fer el seguiment dels tasts de vins a través del nostre twitter o del nostre blog. L’etiqueta #vinsandtwitts es troba permanent en funcionament, podeu utilitzar-la per filtrar els twitts relacionats amb el món del vi o fer-la servir per etiquetar les vostres opinions sobre els vins o caves per donar-les-hi visibilitat.

Blog de vins&twitts:
Perfil de vins&twitts a twitter:

El trepat
El trepat serà l’autèntic protagonista de la propera edició del vins&twitts.
Per qui no el conegui s’anomena trepat a una varietat de vinya autòctona de la Conca de Barberà. De brotada primerenca i sensible a les gelades de primavera però més resistent a malalties criptogàmiques, dóna vins de bona acidesa i graduació alcohòlica mitjana, molt característics. Amb el trepat s’obtenen uns vins rosats i uns vins base per a caves molt personals, amb els quals ha obtingut un gran reconeixement de qualitat, que han permès que la DO Conca de Barberà l’adopti com a exponent de singularitat. Als últims anys han aparegut també els nous negres 100% trepat així com excel·lents cupatges per a vins blancs.
El trepat s’ha cultivat a la Conca des de sempre, menyspreat en moltes ocasions per oferir poc grau, ha entrat finalment en un procés d’investigació de les seves possibilitats, encarrilada per valents productors que han apostat fort per aquesta varietat. D’aquesta embranzida n’han sortit propostes de gran qualitat des de vins rosats a caves fantàstics que han estat sel·leccionats i premiats en diferents ocasions.
Optar per un producte autòcton lligat a la qualitat en front la quantitat és una aposta no poc arriscada que s’enllaça molts cops amb un treball ecològic i minuciós, en aplicar precisament els valors que defineixen el nostre Museu com la matèria, l’esforç, l’espai, el temps… És una lluita per mantenir singularitats i fer-ho esmerçant-hi més esforços dels que serien necessaris en qualsevol empresa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada