dilluns, 24 d’octubre del 2011

Festa a la Morera i Scala Dei amb 'vin blanc'


Al Priorat se succeeixen els actes. Aquest diumenge serà el torn de la tercera edicióde la Festa del Vin Blanc de La Morera i Scala Dei. Hi ha diversos actes i, òbviament, no hi faltarà el vin blanc:

LA 3ª FESTA DEL VIN BLANC DE LA MORERA I SCALA DEI
TORNA DIUMENGE AMB MÉS ACTIVITATS A LES DUES VILES


Tres cellers faran portes obertes i el tiquet permetrà tastar vi i visitar la Cartoixa

DOQ Priorat, Torroja del Priorat, 24 d’octubre de 2011.- La tercera edició de la Festa del Vin Blanc de La Morera de Montsant i Scala Dei arriba aquest diumenge, 30 d’octubre, amb algunes novetats. La més remarcable és la creació d’un espai de tast de vins a la plaça del Priorat de La Morera de Montsant, que funcionarà en paral· lel a la zona de tast del Local Social de Scala Dei. Hi haurà doncs, dos tasts populars simultanis que començaran a les 10 i s’acabaran a les 14 h: un a La Morera i l’altre a Scala Dei, que com és habitual requeriran el tiquet de tast, que es podrà adquirir tant al Local Social d’Scala Dei com a la plaça del Priorat de La Morera. Aquest tiquet de tast permetrà la visita lliure a la Cartoixa de Scala Dei, l’indret fundacional del Priorat. La Festa del Vin Blanc s’organitza en aquestes viles de la DOQ Priorat per rememorar la tradició d’elaborar, durant la tardor, un vi dolç sense alcohol típic d’aquesta zona. Durant la Festa es podrà tastar, només al Local Social de Scala Dei, “vin blanc” produït per a l’ocasió per alguns cellers locals. També a Scala Dei, a les 12 h, és previst el taller “Cuina amb vi”, a càrrec de la cuinera Mariona Cuadrada.
Simultàniament als tastos, diversos cellers locals faran jornada de portes obertes: Cellers de Scala Dei, La Conreria de Scala Dei i Cellers Pasanau permetran conèixer les seves instal· lacions i oferta de vins. Al mateix temps, també han organitzat portes obertes el Molí d’Oli de Scala Dei i la seu del Parc Natural del Montsant, ubicada a La Morera de Montsant. Durant la jornada els comerços locals de les dues viles reforçaran l’oferta de productes locals. Al migdia, els establiments de restauració oferiran menús pensats especialment amb motiu de la Festa del Vin Blanc. Un dels plats forts de la jornada arribarà a la tarda a La Morera de Montsant. A les 19 h és prevista la primera ballada pública de la Jota de La Morera, el ball tradicional del poble que s’ha recuperat recentment. De 17.30 a 18.30 h es farà un taller d’aquesta dansa i tot seguit un berenar de pa amb vi i sucre. El Consell Regulador de la DOQ Priorat col· labora amb les celebracions locals a l’entorn de la cultura del vi de les viles i pobles d’aquesta denominació d’origen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada