divendres, 7 d’octubre del 2011

Col·laboració entre sector turístic i vitivinícola per implementar plans enoturístics


L'enoturisme, com he comentat reiteradament en aquest blog, viu moments d'efervescència a Catalunya. Cadascú, però, fa sa guerra i continua sense haver-hi un treball conjunt unificat. Ahir dijous es va presentar una interessant nova iniciativa per vincular el sector turístic i el vitivinícola. Potser seria interessant que la iniciativa traspassés les fronteres tarragonines.

Col·laboració amb el sector turístic i vitivinícola per implementar els programes de recerca en enoturisme

El Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l’Oci presenta als agents el Pla de Reforçament de la Competitivitat de l’Enoturisme a les comarques de Tarragona, que compta amb el cofinançament del FEDER Eix 1
Aquest dijous a la tarda, una vintena de representants dels principals agents del sector enoturístic han participat en la presentació tècnica del Pla de Reforçament de la Competitivitat de l’Enoturisme a les comarques de Tarragona (CENOTUR), gestionat pel Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l’Oci amb el cofinançament de la segona convocatòria de l’Eix 1 del FEDER.
En el transcurs d’aquesta reunió de treball s’han presentat quatre programes de recerca basats en els sistemes de gestió de destinacions i de producte que s’implementaran al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci a Vila-seca aquest 2011 i el primer semestre de 2012, i s’han recollit les aportacions dels agents participants amb els que es mantindrà una relació de col·laboració durant tot el desenvolupament d’aquestes innovacions.
En el marc de la presentació, que ha tingut lloc al Parc Tecnològic del Vi-Vitec a Falset, Salvador Anton, director de programes del Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l’Oci ha indicat que amb el Pla CENOTUR el PCT de Turisme i Oci treballa perquè des de l’àmbit del coneixement turístic es generin activitats que relacionin el món agrícola amb el món dels serveis. “Aquest projecte pretén integrar eines que permetin que els productes enoturístics que sorgeixin a les nostres comarques tinguin viabilitat”, ha explicat.
Per la seva part, Sergi de Lamo, director general de Vitec, ha manifestat que és un plaer presentar aquest projecte del PCT de Turisme i Oci basat en l’enoturisme que es complementa amb la recerca que es realitza al Vitec, i que també neix des de la Universitat Rovira i Virgili.
Els programes inclosos en el Pla CENOTUR tenen com a objectiu millorar la informació, el coneixement i la gestió del sector enoturístic, que té gran potencial a les comarques tarragonines.
En l’àmbit dels sistemes d’informació s’implementarà un sistema interactiu de dades i d’informació actualitzada, completa i útil per als operadors i als protagonistes del sector. L’aplicació analitzarà les dades de conjuntura d’una diversa tipologia d’agents com els cellers, els allotjaments turístics, els productors, les empreses d’activitats i tastos de vins, l’hostaleria i la restauració, els museus i centres d’interpretació o els esdeveniments, entre d’altres.
Pel que fa a la intel·ligència de mercats s’editarà una publicació electrònica quadrimestral que plasmarà les tendències en el turisme del vi, així com les característiques d’aquest segment a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. Alhora que es crearà un sistema d’indicadors de presènica en mercats i de competitivitat d’enoturisme que permeti oferir una visió sintètica del posicionament estratègic de determinades destinacions enoturístiques i comparar-les. Es tracta d’uns indicadors de publicació anual.
D’altra banda, en l’àmbit de la tecnologia es desenvoluparà un sistema intel·ligent de recomanació d’activitats i recursos del producte enoturístic a les comarques de Tarragona que es podrà consultar des de dispositius mòbils.
Salvador Anton ha avançat que en les properes setmanes el PCT de Turisme i Oci preveu organitzar sessions de treball i discussió a les que es convidarà al sector privat (restaurants, cellers, allotjaments, empreses de serveis,...) i en les que s’agruparan diverses Denominacions d’Origen. Se celebraran en diferents punts del territori com l’Alt Camp, el Priorat i la Terra Alta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada