dijous, 6 d’octubre del 2011

Estrictes amb els 12.000 quilos per hectàrea a la DO Cava


Ahir dimecres es va celebrar un trascendent ple del Consell Regulador de la DO Cava a Vilafranca del Penedès on es va tractar la polèmica qüestió de la limitació de la producció a 12.000 quilos de raïm per hectàrea, una exigència marcada al reglament que enguany ha entrat en vigor amb l'entrada de la tarja vitícola de la Generalitat. El plenari va decidir de forma força unànime mantenir la limitació, refusant una petició de l'associació de Viticultors Professionals d'eliminar aquesta mesura. Ni tan sols faran la vista grossa aquest primer any, com han confirmat fonts del Consell Regulador amb seu a Vilafranca del Penedès. El sector del cava va expressar ahir de forma clara la seva aposta per "potenciar la qualitat". Segurament aquesta qüestió continuarà aixecant encesos debats donada la situació límit que viuen els pagesos per uns preus sota mínims (similars en alguns casos al que cobraven fa més de 30 anys). Hi ha qui especula ja amb la possibilitat de portar la qüestió als jutjats després de l'acord d'ahir al plenari de la DO Cava.

1 comentari:

  1. Benvolgut,
    La limitació de rendiments a la regió del Cava no és d'ara, de fet té tants anys com el mateix reglament del Cava.
    El centenar de pagesos concentrats davant la seu del CR CAVA, han volgut posar de manifest el seu malestar per una decisió adoptada amb preses i, gairebé, arbitràriament a pocs dies d'iniciar la verema.
    Deixant de banda els motius que ha generat aquesta situació, la decisió del Consell tindrà incidència sobre el compte de resultats d'una bona part de les explotacions vitícoles del Penedès, justament l'any que han hagut de suportar uns costos de producció històrics.

    ResponElimina