divendres, 28 d’octubre del 2011

El Celler Cooperatiu Falset-Marçà aposta per la dansa


Al Celler Cooperatiu Falset-Marçà han apostat per la dansa. Participen en un interessant projecte que consideren der vital importància perquè "no només ha posat en valor el patrimoni artístic sinó que ajuda a promocionar-lo, en el marc d’un treball singular i innovador, de gran vàlua cultural".

El celler cooperatiu de Falset Marçà, obra de l’arquitecte modernista Cèsar Martinell, participa a l’exposició “Cellers que dansen” del cicle Patrimoni i Creació Contemporània. Amb la voluntat de divulgar el patrimoni i d’incentivar projectes artístics multidisciplinars, els Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat han programat per aquest cicle sis propostes de videodansa que tenen com a marc els cellers modernistes.
L’exposició, que es pot visitar al carrer Major, 14 de Tarragona, mostra el treball d’un vintena d’artistes -entre vidoecreadors, ballarins i músics- que, dividits per grups, han realitzat el seu projecte creatiu en els cellers de Barberà de la Conca, Cornudella, l’Espluga de Francolí, Falset, Nulles i Rocafort de Queralt.
El treball realitzat a Falset Marçà porta per nom “Aman”, aigua en bereber, i pretén ser un viatge a través del procés d’elaboració del vi en la història, des de la tradició rural fins al procés industrial, utilitzant l’aigua com a fil conductor. El vídeo pretén ser una doble metàfora del procés d’industrialització que ha sofert el món del vi i del procés de fermentació.

Fitxa tècnicaVideo rodat amb càmeres SLDR i combinant plans rodats a 25fps i 60fps. El treball de llum es basa en els contrallums per tal de reforçar la pluja que està present durant tot el vídeo, combinant entrades de llum natural amb il.luminació artificial per aixecar la foscor de les parts menys il•luminades per les finestres del celler.
Durada: 5’ 51”
Localització: Celler Cooperatiu de Falset

Fitxa artísticaDirecció i fotografia: Àlex Font
Interpretació i coreografia: Èlia López
Música: Joan Bagès Rubí
Ajudant de direcció: Anna Jorquera
Gaffer: Juan Sebastián Vàsquez
Edició i color: Àlex Font
Fotografies: Andrea Gabriela Eidenhammer
Vestuari: Dolors Pedro

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada