diumenge, 16 d’octubre del 2011

El Tast Bíblic de Falset viatja per 7 do's


 
L’Hotel-Hostal Sport de Falset va acollir aquest dissabte un singular Tast Bíblic que va viatjar per set do's.

Adjuntem imatges del primer tast bíblic de vins kosher al Priorat que ha tingut lloc aquest dissabte a l’Hotel-Hostal Sport de Falset amb la col·laboració del Celler de Capçanes i d’Elvi Wines. Capçanes és el primer celler de tot l’Estat español que ha destinat part de l’elaboració al vi kosher (actualment un 7%), mentre que la família Cohen és possiblement la primera de cultura sefardí que, des de l’any 1492, es dedica de nou a la producció de kosher a les seves terres i tots els seus vins ho són.  

El tast s’ha plantejat com un viatge per 7 denominacions d’origen productores de vins kosher. Dues comparteixen territori i són la DO Montsant i la DOQ Priorat. El repertori de vins a degustar ha estat ampli i selecte (Flor de Primavera 2009 DO Montsant / Flor de Flor de Primavera 2008 DO Montsant/ El 26 2006 DOQ Priorat/ Clos Mesorah 2009 DO Montsant/ Herenza criança 2008 DOC Rioja/ Adar 2007 DO Ribera del Júcar/ Ness blanc 2009 DO Ribera del Júcar).

Tot i la singularitat de cada vi, els assistents han tingut l’oportunitat de tastar-ne dos de recentment guardonats. Un és l’Herenza d’Elvi Wines-Castillo de Sajazarra, puntuat amb 94 punts i amb 5 estrelles per la Guía Peñín, que ha valorat sobretot la relació qualitat-preu. L’altre és el Flor de Primavera Peraj Ha'abib 2008 de Capçanes, recomanat per la prestigiosa revista nord-americana Wine Spectator amb motiu de l’Any Nou jueu com un dels 13 millors vins kosher del món.

Coincidint amb el tast, també s’ha presentat un èxit literari: “La biblia, primer tratado de viticultura y enología” de l’enòleg Javier Marquínez, col·laborador d’Elvi Wines. Es tracta de la primera compilació i interpretació de cites referents al vi i la vinya presents a la Bíblia. El volum ha obtingut el premi a la millor publicació del món del 2010 en la categoria d’història de les begudes als Gourmand World Cookbooks Awards. El motiu és el que volum explora per primera vegada la clàssica fusió entre enologia i etnologia. Es pot consultar on line el primer capítol.

L’activitat realitzada a l’Hotel-Hostal Sport el confirma com un establiment que aposta per l’enoturisme al Priorat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada