divendres, 23 de setembre del 2011

Pelegrí inaugura una Mostra de Vins i Caves polèmica per la mida dels estands



El conseller d'Agricultura ha inaugurat aquesta tarda una Mostra de Vins i Caves de Catalunya que s'ha volgut reconduir apostant per una major participació, per una major qualitat i per les DO's catalanes. La Mostra estarà oberta fins diumenge. A la nota de premsa que ha fet pública aquesta mateixa tarda la Generalitat s'evita, però, fer referència a la polèmica que ha aixecat enguany la mida dels estands. Els estands fan tres metres de façana per quatre de fons i no quatre metres de façana i tres de fons com en les últimes edicions i com, per error, figurava en un dels plànols enviats als cellers participants.El director general de l'Incavi, Jordi Bort, ha volgut treure ferro a la polèmica i prefereix destacar el salt endavant que suposa l'edició d'enguany. No obstant això, l'Incavi ha rebut diverses queixes.

El conseller Pelegrí ha inaugurat aquesta tarda a Barcelona la 31a Mostra de Vins i Caves de Catalunya
El nombre de cellers ha augmentat més d'un 100% respecte l'edició anterior i es presenten més de 500 referències de vins i caves

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí,  acompanyat per la secretària general del DAAM, Maria Teresa Martí; el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila; el director general de l’INCAVI, Jordi Bort, i el director general de Prodeca, Ferran Bienert, ha inaugurat aquesta tarda al Moll de la Fusta del Port Vell de Barcelona la 31a Mostra de Vins i Caves de Catalunya, en el marc de les Festes de Mercè.

Moment de la inauguració
El conseller Pelegrí tallant la cinta inaugural
Aquesta nova edició de la Mostra, que té lloc fins al proper diumenge, dia 25 de setembre, presenta diverses novetats respecte a les passades edicions. Així, des del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAMM) s’ha volgut donar un gir a aquest certamen i per aquest motiu s’ha marcat com a objectiu donar a conèixer i promocionar la diversitat i la qualitat dels vins i caves catalans a través de les dotze denominacions d’origen (DO). En aquest sentit, en els espais de les DO, cada consell regulador realitza diferents activitats (tastos, presentacions, etc). També s’ofereixen degustacions, tastos i maridatges amb productes agroalimentaris catalans de qualitat (formatges, embotits, coques, oli i pa).
Altres novetats de la  Mostra són la utilització de copes de la marca Riedel per fer les degustacions, el tancament dels estands a les nou del vespre i la possibilitat de comprar tots els productes que els visitants han pogut conèixer i degustar en el certamen.
A més, s’ha reduït quasi un 30% el cost dels estands, fet que ha suposat la inscripció de més de cinquanta cellers (gairebé el doble que en l’edició anterior). Concretament, aquest any hi ha 55 cellers en representació de les DO catalanes, respecte els 27 de l’any passat, i s’ofereixen més de 500 referències de vins i caves.
Aquest any, CatalunyaCaixa dóna suport a la 31a Mostra de Vins i Caves de Catalunya. Aquesta col·laboració forma part d’un conveni subscrit aquest mes de setembre entre aquesta entitat financera i l’INCAVI amb l’objectiu de potenciar el sector vitivinícola català.
L’experiència de CatalunyaCaixa en el sector agroalimentari i del vi li han permès obrir aquesta via de col·laboració amb l’INCAVI per a treballar conjuntament en projectes que contribueixin a potenciar el sector vitivinícola català. Concretament, des de la vessant financera, CatalunyaCaixa disposa d’una especialització en l’assessorament a través d’una xarxa de professionals experts i d’una oferta de serveis específica,  alhora que les actuacions desenvolupades per l’Obra Social de l’entitat en aquest àmbit li proporcionen un coneixement susceptible de ser transferit a les empreses del sector, així com la possibilitat de generar sinergies amb les iniciatives desenvolupades per l’INCAVI, en benefici del desenvolupament econòmic i social dels territoris.
La Mostra de Vins i Caves és una de les fires populars més consolidada i amb una gran afluència de públic, principalment barcelonins i turistes, que s’acosten a la Mostra per descobrir els vins i caves de les denominacions d’origen catalanes. És un gran aparador dels nous productes i, sobretot, una manera de donar a conèixer la cultura del vi a la ciutat de Barcelona. En l’edició passada van visitar la mostra 125.000 persones i es van realitzar més de 100.000 degustacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada