divendres, 23 de setembre del 2011

Novetats a la Festa de la Verema del Bages


La 16ena edició de la Festa de la Verema del Bages escalfa motors de cara a una edició que creix i que s'introdueix a les xarxes socials. Avui han difòs la següent nota de premsa.


La festa s’amplia a la comarca i s’introdueix a la xarxa social



La Festa de la Verema del Bages celebra la sisena edició d’una festa arrelada com l’espai de referència del vi i el cava dels cellers que formen part de la denominació d’origen Pla de Bages. Una festa amb un gran èxit de participació, que s’ha convertit en un homenatge al patrimoni i la tradició vinícola de la comarca.

Cuidant amb més cura que mai els elements més representatius de la festa, el teatre i la música al carrer, les baixades a la vinya amb el tractor seguides de la popular aixafada de raïm, on els nens i les autoritats en són els protagonistes, per a procedir a l’artesanal taller del most, la 12a. trobada d’intercanvi de plaques de cava, el pa amb vi i sucre, els mossecs de verema, el sopar de verema, entre d’altres, aquest any s’introdueixen dos aspectes que no es podien obviar: la col·laboració activa d’Ampans i l’estrena de la verema a les xarxes socials.

La inauguració, i per tercera vegada, tindrà lloc el divendres 30 de setembre a la Fundació Alícia de Món Sant Benet,  amb el taller didàctic “El vi a la cuina” a càrrec de Jaume Biarnés, responsable de cuina i recerca. Les places són limitades, havent de fer la inscripció enviant un correu electrònic a info@dopladebages.com.

La festa es fa gran i s’amplia a d’altres punts de la comarca, gràcies a la incorporació d’Ampans a la comissió de la Festa de la Verema del Bages. A la finca d’Urpina de Sant Salvador de Guardiola tindrà lloc a partir de les 8.30h la Festa de la Verema Solidària, amb un seguit d’activitats que s’aniran desenvolupant durant tot el matí: caminada, botifarrada, collita i aixafada de raïm, taller artesanal del most, concurs de dibuix, tast de vins solidaris i maridatge, mostres d’artesans i jocs de carrer tradicionals. Un matí farcit d’accions diverses, amb la finalitat que la gent pugui descobrir la verema més solidària del Bages.
 
Aquest any també era el moment per entrar a les xarxes socials, i concretament ho farem a twitter. Aprofitant les avantatges que ens dóna la tecnologia, hem programat un tast 2.0 a dues bandes, és a dir, un tast com els de sempre, però interconnectat via Twitter per a poder fer comentaris. Però el que el farà diferent de tots els tasts 2.0 que ja s’han fet en d’altres indrets, és que es farà en dos llocs de forma simultània: a Artés i a Manresa.

Serà el diumenge 2 d’octubre a les 6 de la tarda que es tastarà un vi de cadascun dels 10 cellers de a DO Pla de Bages, i es farà al Museu d’Artés i a l’Espai Gastronòmic del Kursaal de Manresa. A cadascun d’aquests llocs hi haurà un sommelier de la comarca, en Joan Tomasa i en Joan Sala, que conduiran el tast. Des del primer moment, es podrà seguir via twitter al hashtag o etiqueta #vinsdelbages. A través d’ell, els participants del tast podran comentar les sensacions que els hi provoquen els vins i compartir les opinions amb la resta d’usuaris, ja sigui de viva veu, o a través de la xarxa i a distància.

A més, el Twitter permet perdre la por de comentar i explicar les sensacions que un sent i rebre el feedback dels altres, tant si estan al tast com no. Fins i tot, s’hi pot afegir gent que no estigui ni a Artés, ni a Manresa, però que coneguin aquells vins, ens demanin o expliquin coses, o els estiguin tastant des de casa.

Les places són força limitades i, encara que no sigui condició sine qua non, estaria bé que la majoria de participants tinguessin un smartphone, tablet, o similar, per a poder participar directament. Però sinó, hi haurà un portàtil i una persona que piularà tot el que es vagi dient.

El preu del tast 2.0 dels 10 vins és de 3€, i inclou una copa de la DO Pla de Bages. Cal fer la inscripció enviant un mail a info@dopladebages.com indicant el lloc escollit per fer el tast, o Manresa o Artés.
           
No oblidem que els protagonistes de la 16a. festa són els 11 cellers de la comarca, uns cellers que formen una Denominació d’Origen d’una gran qualitat. Els visitants podran fer quatre degustacions de vins i caves, comprant un tiquet de 6€, amb copa inclosa.

I la festa acabarà sent espectadora de l’espectacle de cloenda, un espectacle dirigit per la companyia Gog i Magog, que omplirà de volum i plàstica una plaça vella presidida encara per les carpes dels 11 cellers.

Per a més informació consultar www.festaveremabages.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada