diumenge, 18 de setembre de 2011

Roca de les Dotze


Haig de confessar que darrerament he descobert els interessants nous vins d'un projecte amb uns primers vins que no em van despertar cap mena d'interès. Es tracta de Roca Bruixa 2007 i Noray 2007, del celler Roca de les Dotze. Roca de les Dotze, propietat de la família Henry, és una empresa familiar amb una pàgina web força millorable dedicada a l’elaboració i criança de vins de la DOQ Priorat. Aquest nom prové del penya-segat 'Roca de les Dotze', conegut com a gegant rellotge solar. La finca està situada al peu de la Serra de Montsant, a 700 metres d’altitud. M'ha semblat especialment remarcable el Roca Bruixa 2007. És un vi corpulent, amb gran extracció i centrat en la varietat garnatxa negra (75%) i completat amb syrah. La producció per cep és força limitada. Tot i el seu muscle i la seva contundència alcohòlica, presenta una sorprenent elegància i frescura, amb uns mentolats (eucaliptol) ben marcats, i una bona càrrega de fruites negres madures. També és especiat i mineral. És un vi modern molt ben elaborat que signa un conegut enòleg amb destacada trajectòria: Josep Serra (Cooperativa Falset-Marçà, Mas Perinet...). És un negre rodó sotmès a fermentació malolàctica, amb tanins ben polimertitzats. És un vi criat durant 16 mesos en bótes noves de roure francès de gra fi i fruit de viticultura ecològica (en procès de certificació) que segueix algun paràmetre biodinàmic, com ser embotellat per decantació respectant l'estadoi lunar. Josep Serra fa anys que elabora tenint ben present la influència de la lluna. L'altre vi, també prou interessant, és el Noray 2007: 60% de garnatxa negra, 20% de cabernet sauvignon, 10% de carinyena i 10% de syrah. La seva criança s'allarga 14 mesos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada