dijous, 15 de setembre del 2011

Alella escalfa motors

La Setmana del Vi DO Alella es fa gran
El Consorci DO Alella asumeix l´organització d´una iniciativa que s´estén a 15 municipis i inclou més de 40 activitats
Cartell segona setmana del Vi DO AlellaA més de la Festa de la Verema, setembre té una altra cita destacada per a la promoció dels nostres vins. Del 23 de setembre al 2 d’octubre se celebra la 2a Setmana del Vi DO Alella, una iniciativa sorgida de l’àmbit privat que, en aquesta segona edició compta amb la implicació directa del Consorci DO Alella que s’ha fet càrrec de l’organització.
Enguany la Setmana del Vi estrena una imatge de marca i dóna un important salt quantitatiu i qualitatiu: s’estén de 3 a 15 poblacions i incrementa les activitats fins a conformar un programa amb més de 40 propostes.
A la Setmana del Vi podrem trobar un ampli ventall d’opcions que ens permetran descobrir el paisatge de vinya -des de diferents perspectives-, conèixer els emplaçaments i els processos d’elaboració vitivinícola, i gaudir dels nostres vins, acompanyant-los de suggeridors menjars o bona música.
El programa inclou visites als celler de la DO, tastets de vins, excursions amb segways i en poni per les vinyes, visites teatralitzades al Parc Arqueològic Cella Vinaria-CAT, cinefòrums, concerts, tallades i trepitjades de raïm, menús degustacions acompanyats de música, fotografies o audiovisuals.
Tant variat com el programa, són els escenaris on es desenvoluparà la Setmana del Vi: entre vinyes, en cellers, en restaurants, en el celler romà de Vallmora, en centres culturals i equipaments públics, en restaurants i en establiments d’oci nocturn.
15 municipis
El mapa de les jornades ha canviat de forma radical. Si a la primera edició les activitats es van centrar a Alella, el Masnou i Teià, enguany s’han afegit 12 municipis més: La Roca del Vallès, Martorelles, Montornès del Vallès, Òrrius, Pineda de Mar, Premià de Mar, Santa Maria de Martorelles, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt.
'El terrer de la DO Alella'
La Setmana de Vi arrenca el 23 de setembre amb la xerrada ‘El terrer de la DO Alella’, a càrrec de Xavier Garcia i Xevi Carbonell, enòlegs i directors tècnics dels cellers Alella Vinícola i Parxet, respectivament.  La xerrada, que servirà també com acte de presentació i difusió de l’esdeveniment, es farà a les 19h a la Sala Àmbit Cultural d’El Corte Inglés del Portal de l’Àngel de Barcelona.
Les dues cares del vi
La Setmana del Vi, juntament amb les Jornades Gastronòmiques del Vi DO Alella que se celebren a la primavera, és un dels dos esdeveniments importants que organitza el Consorci DO Alella al llarg de l’any per a la promoció dels vins i del territori.
Les dues iniciatives tenen el vi i el territori com a denominador comú, però des de perspectives ben diferents. Les Jornades se centren en la promoció i difusió dels vins des de la vessant de les harmonies i la gastronomia, mentre que a la Setmana del Vi prima la vessant artística, lúdica i paisatgística.
Consulteu el programa de la 2a Setmana del Vi D0 Alella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada