dimecres, 7 de setembre del 2011

Conveni per potenciar el sector vitivinícola català


El Departament d'Agricultura ha donat molta rellevància a un acord entre la Generalitat  i Catalunya  Caixa signat questa mateixa tarda. Es tracta de potenciar el sector vitivinícola català amb iniciatives com la de la remodelada  Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que vol apostar per una major qualitat. Què en penseu?

L'INCAVI i Catalunya Caixa treballaran conjuntament per potenciar el sector vitivinícola català

Desenvoluparan línies de col·laboració en matèria de transferència tecnològica i coneixement del sector vitivinícola i mesures de suport a l’obertura del sector als mercats exteriors.

L’entitat financera patrocinarà la 31a Mostra de Vins i Caves de Catalunya i participarà en els projectes de desenvolupament de l’enoturisme que impulsa l’Incavi a Catalunya

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, i el president de la Caixa d’Estalvis de Catalunya, Tarragona i Manresa, Manel Rosell, han signat avui un conveni de col·laboració. A l’acte també hi ha assistit el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Jordi Bort.

En concret, a través d’aquest conveni, Catalunya Caixa i l’INCAVI treballaran conjuntament per potenciar el sector vitivinícola català. Aquesta col.laboració, que té una vigència que s’estén durant els anys 2011,2012 i 2013, es concreta en quatre accions bàsiques.

Per una banda, Catalunya Caixa patrocinarà la 31a Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que tindrà lloc del 23 al 25 de setembre al Moll de la Fusta, en el marc de les festes de la Mercè 2011. Enguany des de la conselleria s’ha volgut fer un gir a la mostra i per aquest motiu s’ha marcat com a objectiu donar a conèixer i promocionar diversitat i la qualitat dels vins i caves catalans a través de les dotze denominacions d’origen (DO). D’altra banda, la mostra presenta altres novetats com ara degustacions, tastos i maridatges amb productes agroalimentaris catalans amb indicació geogràfica protegida (IGP), la utilització de copes de la marca Riedel per fer les degustacions, i el tancament dels estands a les vuit del vespre.

D’altra banda, Catalunya Caixa participarà en els projectes  de desenvolupament de l’enoturisme a Catalunya, que impulsa  l’INCAVI, tant des de la vessant financera com de les actuacions de l’Obra Social de Catalunya Caixa en diferents àmbits que permeten generar sinèrgies d’acord amb l’orientació del projecte d’enoturisme de l’INCAVI.

Ambdues entitats també definiran conjuntament un pla o mètode de transferència de tecnologia i coneixement en el sector vitivinícola. Les diverses actuacions de Catalunya Caixa en R+D+I del sector vitivinícola es transferiran en benefici de la totalitat de Denominacions d’Origen Catalanes.

Finalment, l’INCAVI i Caixa Catalunya posaran a disposició de les empreses, cellers i cooperatives exportadores del sector mesures per acompanyar-les en la seva sortida a mercats externs. En aquest sentit, Catalunya Caixa posarà a disposició del sector un servei d’assessorament i anàlisi de mercats externs i clients internacionals i, conjuntament amb l’INCAVI, estudiarà la viabilitat i necessitat de dotar al sector d’una o vàries línies de finançament de vendes a clients internacionals.

Durant la signatura, el conseller Pelegrí a recordat la importància del sector vitivinícola català en el sí de l’economia catalana i ha ressaltat que només amb la col·laboració i coordinació del sector públic i privat es podran dur a terme les accions necessàries per garantir el futur d’aquest sector.

D’altra banda, el president de Catalunya Caixa, Manel Rosell, ha destacat que “amb aquest projecte, des de Catalunya Caixa donem recolzament a un sector econòmic molt arrelat al territori, que actualment factura més de 1.000 milions d’euros anuals, i que aposta per la recerca, la innovació i la internacionalització com a motors de creixement.

L’experiència de CatalunyaCaixa en el sector agroalimentari i del vi li han permès obrir aquesta via de col·laboració amb l’INCAVI per a treballar conjuntament en projectes que contribueixin a potenciar el sector vitivinícola català. Concretament, des de la vessant financera, CatalunyaCaixa disposa d’una especialització en l’assessorament a través d’una xarxa de professionals experts i d’una oferta de serveis específica,  alhora que les actuacions desenvolupades per l’Obra Social de l’entitat en aquest àmbit li proporcionen un coneixement susceptible de ser transferit a les empreses del sector, així com la possibilitat de generar sinergies amb les iniciatives desenvolupades per l’INCAVI, en benefici del desenvolupament econòmic i social dels territoris.  

L’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) és l’organisme autònom del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural que té per objectiu exercir les competències en matèria de vinya i vi que li corresponen a la Generalitat com són el foment de la qualitat dels vins catalans, impulsar la promoció dels vins emparats per Denominació d’Origen, tutelar els Consells Reguladors de les Denominacions d’Origen catalanes, l formació en matèria vitivinícola i el desenvolupament de la recerca i la innovació en el sector vitivinícola, així com al transferència de tecnologia.
 

2 comentaris:

  1. Aquesta nota de premsa no té desperdici: CatalunyaCaixa fent R+D+i en el sector vitivinícola; Xarxa de professionals experts en el sector; sinergies; transferencies de coneixament de Catalunya Caixa al sector; Obra social en el sector; inversions en enoturisme... Total per dir q després q Caixa Penedès ha marxat per cames de la Mostra, han trobat als de Catalunya Caixa com a patrocinadors de la Mostra!

    ResponElimina
  2. Et recomano que llegeixis un nou post que he escrit sobre aquesta qúestió

    ResponElimina