divendres, 16 de setembre del 2011

El vi català i la marca Barcelona


Aquesta tarda s'ha presentat a Barcelona la 31ena edició de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya. És una edició on es vol fer un salt qualitatiu, amb diverses novetats i on es podran tastar més de mig miler de vins i caves. La Generalitat diu que cal aprofitar el potencial de la marca Barcelona:

La 31a Mostra de Vins i Caves de Catalunya duplica els cellers i presentarà més de 500 referències de vins i caves
Pelegrí afirma que la promoció és bàsica perquè 'es coneguin i es valorin els nostres vins i caves'
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, i la directora de l’Obra Social de CatalunyaCaixa, Marta Lacambra, han presidit aquesta tarda, la presentació de la 31a Mostra de Vins i Caves de Catalunya, a la Pedrera. L’acte també ha comptat amb la participació del director general de l’INCAVI, Jordi Bort.

Durant la presentació, el conseller Pelegrí ha afirmat que la mostra és un aparador excel·lent per informar als consumidors de casa nostra i als milers de turistes que ens visiten que a Catalunya es produeixen vins i caves de primera qualitat, i també per transmetre la importància de la cultura del vi.

“Es valora allò que es coneix, però no es coneix el que no es mostra”, ha afirmat Pelegrí, i ha afegit que la Mostra “serà un èxit perquè s’ha fet un gran esforç per acollir-hi  tothom i per tal que totes les Denominacions d’Origen hi tinguin cabuda i es presentin enguany més de 500 referències de vins i caves, la qual cosa palesa la gran riquesa d'aquest sector i el seu potencial”.

El nostre objectiu és "aprofitar el potencial de la marca BCN i de l’aparador que suposa com a plataforma de promoció internacional per rellançar una Mostra que ens ha d'ajudar a donar a conèixer la riquesa i qualitat dels vins i caves que produïm a Catalunya i que estem exportant a molts indrets del món”, ha dit el conseller, que ha agraït la contribució de CatalunyaCaixa de Catalunya a l’assoliment d’aquests objectius a través de les línies de col·laboració que s’han establert amb el Departament.

 
La directora de l’Obra Social de CatalunyaCaixa, Marta Lacambra, ha remarcat la importància de preservar un model de qualitat en la gestió d’espais, com a ferma aposta per l’ordenació del territori, un dels principals actius d’un país. Això, a banda d’aportar beneficis mediambientals, conjuga perfectament amb el resultat d’un impacte econòmic favorable generat pel desenvolupament la capacitat productora de conreus, entre ells, el de la vinya.
 
Novetats
 
La 31a Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que tindrà lloc del 23 al 25 de setembre al Moll de la Fusta, en el marc de les festes de la Mercè 2011, es presenta amb novetats respecte les passades edicions.
 
Des del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural s’ha volgut donar un gir a aquest certamen i per aquest motiu s’ha marcat com a objectiu donar a conèixer i promocionar la diversitat i la qualitat dels vins i caves catalans a través de les dotze denominacions d’origen (DO). En aquest sentit, en els espais de les DO’s, cada consell regulador realitzarà diferents activitats (tastos, presentacions,etc).També s’oferiran degustacions, tastos i maridatges amb productes agroalimentaris catalans de qualitat (formatges, embotits, coques, oli i pa).
 
Altres novetats que presenta la 31a Mostra de Vins i Caves són la utilització de copes de la marca Riedel per fer les degustacions, el tancament dels estands a les nou del vespre i la possibilitat de comprar tots els productes que els visitants han pogut conèixer i degustar a la mostra.

El nombre de cellers augmenta més d’un 100% respecte l’edició anterior  
A més, s’ha reduït quasi un 30% el cost dels estands, fet que ha suposat la inscripció de més de cinquanta cellers (gairebé el doble que en l’edició anterior). Concretament, aquest any hi haurà 55 cellers en representació de les DO’s catalanes, respecte els 27 de l’any passat, i s’oferiran més de 500 referències de vins i caves.
 
Aquest any, CatalunyaCaixa dóna suport a la 31a Mostra de Vins i Caves de Catalunya. Aquesta col·laboració forma part d’un conveni subscrit la setmana passada entre aquesta entitat financera i l’INCAVI amb l’objectiu de potenciar el sector vitivinícola català.
 
L’experiència de CatalunyaCaixa en el sector agroalimentari i del vi li han permès obrir aquesta via de col·laboració amb l’INCAVI per a treballar conjuntament en projectes que contribueixin a potenciar el sector vitivinícola català. Concretament, des de la vessant financera, CatalunyaCaixa disposa d’una especialització en l’assessorament a través d’una xarxa de professionals experts i d’una oferta de serveis específica,  alhora que les actuacions desenvolupades per l’Obra Social de l’entitat en aquest àmbit li proporcionen un coneixement susceptible de ser transferit a les empreses del sector, així com la possibilitat de generar sinergies amb les iniciatives desenvolupades per l’INCAVI, en benefici del desenvolupament econòmic i social dels territoris.
 
La Mostra de Vins i Caves és una de les fires populars més consolidada i amb una gran afluència de públic, principalment barcelonins i turistes, que s’acosten a la Mostra per descobrir els vins i caves de les denominacions d’origen catalanes. És un gran aparador dels nous productes i, sobretot, una manera de donar a conèixer la cultura del vi a la ciutat de Barcelona. En l’edició passada van visitar la mostra 125.000 persones i es van realitzar més de 100.000 degustacions.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada