dimecres, 14 de setembre del 2011

Satisfacció de les cooperatives per la pròrroga de les mesures agroambientals


Avui la FCAC ha mostrat la seva satisfacció arran la decissió de la Generalitat de prorrogar les mesures agroambientals fins a 2014. La mesura vtambé afecta el sector de la vinya.

La Conselleria d’Agricultura es compromet amb les cooperatives a prorrogar les mesures agroambientals fins a 2014

La pròrroga afecta produccions com avellana, vinya o arròs i també a la producció integrada i l’agricultura ecològica


La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció perquè el Departament d’Agricultura (DAAM) s’ha compromès, en una reunió mantinguda recentment entre ambdues organitzacions, a prorrogar les mesures agroambientals durant les pròximes anualitats. Aquest compromís s’haurà de contemplar amb una partida específica per aquesta matèria en el pressupost del DAAM per a 2012.

L’acord garantirà la continuïtat de l’aplicació de mesures més respectuoses amb el medi ambient a diversos sectors per als quals els ajuts finalitzaven al 2011 i 2012 -en vèncer els compromisos de cinc anys que havien assumit els agricultors- i, per tant, quedaven al descobert fins a l’aprovació del nou PDR (Programa de Desenvolupament Rural) l’any 2014. És el cas, entre d’altres, de l’avellana (ajuts per conservar el conreu de la fruita de closca i ajuts per lluitar contra l’erosió i per al manteniment del paisatge), la vinya (ajuts per a sistemes alternatius a la lluita química) o l’arròs (gestió de les zones humides incloses en el conveni Ramsar). També beneficia la producció integrada (en els sectors de fruita, cítrics, ametlles, oliva i productes hortícoles) i l’agricultura ecològica.

Les mesures agroambientals són ajuts en el marc de la política de desenvolupament rural de la Unió Europea que gestionen els governs autonòmics per compensar el sobrecost o la pèrdua de producció que comporta l’aplicació de tècniques de conreu més respectuoses amb el medi ambient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada