dimarts, 20 de setembre del 2011

12.000 visitants a la Mostra de vins de Sitges


Aquesta tarda l'Ajuntament de Sitges ha difòs la valoració que han fet de la seva mostra de vins. La mostra ha estrenat amb èxit la iniciativa de tastos guiats, on han participat sumillers com Meritxell Falgueras, però la mostra sitgetana continua sent una iniciativa amb poca difussió mediàtica, amb força protagonisme de Torres i amb imatges de turistes bebent més del compte. No obstant això, han venut una mica més de tiquets que l'any passat. L'organització xifra en 12.000 els visitants. Queda, però, força marge per millorar.


La  Mostra de vins de Sitges ven un 3% més de tiquets que en l’edició anterior

Les 7 sessions programades de tastos de vins guiats fan un ple total


La 5a Mostra de vins de Sitges, celebrada aquest cap de setmana al Passeig de la Ribera, ha superat un any més l’edició anterior i ha tancat amb un augment del 3% de tiquets de degustació de vi venuts. Aquest resultat s’obté sumant les dues tipologies de tiquets a la venda; una que incloïa 4 degustacions de vi + 1 copa Riedel; i una segona que oferia 2 degustacions de vi + 1 copa Riedel.  D’altra banda, s’ha mantingut el nombre de tiquets gastronòmics venuts, així com el número de visitants que han passejat per la Mostra, que se situa a l’entorn de 12.000 persones. 

La principal novetat d’enguany ha estat l’organització de diferents tastos de vins guiats  i gratuïts.  Les set sessions programades s’han omplert al 100% i fins i tot en alguns casos han quedat vàries persones en llista d’espera que finalment no van tenir plaça. Cada sessió ha estat d’1 hora de durada i ha tingut una capacitat de 40 places. Per tant, han pogut gaudir d’aquesta nova iniciativa un total de 280 participants. L’única condició per assistir-hi era haver comprat el tiquet de la Mostra de Vins i haver-se inscrit prèviament al tast per al qual s’estava interessat.

El Regidor de Turisme de l’Ajuntament de Sitges, Jorge Carretero, ha manifestat  que “estem molt satisfets amb els resultats obtinguts en aquesta edició, ja que una vegada més s’ha aconseguit incrementar les vendes, cosa que representa que la Mostra de vins és una iniciativa ja consolidada i amb un camí per créixer. Arribar a 5 edicions vol dir assolir una etapa de maduresa, i a partir d’aquest moment ens haurem de plantejar com seguir evolucionant i donar un pas més endavant”.

La Mostra de vins de Sitges s’ha celebrat en el marc de la 50ena Festa de la Verema de Sitges i l’organitza l’Agència de Promoció Turisme de Sitges, amb el suport de l’Ajuntament de Sitges, Bodegues Torres, el Consell Comarcal del Garraf, la Diputació de Barcelona i la D.O. Penedès. Els cellers participants han estat  Torres, Miguel Torres Chile, el Celler de l’Hospital Sant Joan Baptista,  Can Ràfols dels Caus, Montau de Sadurní, Finca Valldosera, Finca Viladellops, Torre del Veguer, Vega de Ribes, Valldolina, Clos Lentiscus - Can Ramon Viticultors del Montgròs, i la Fundació Ave Maria. També hi ha participat La Vinya, un estand on es venien brots de vinya per plantar, i hi hagut tres expositors per als tastos gastronòmics: Forn Franquesa – Coques Perafita, Formatges Cal Verdaguer i PANSdeVI, entrPANSdeVI.

1 comentari:

  1. Home Ramon! de guiris bevent més del compte per Sitges en trobarem amb Festa de la Verema o sense... ;)
    Salut!

    ResponElimina