El Celler de Capçanes acaba d’estrenar el seu primer vi kàixer rosat, el Peraj Petita Rosat 2012. Elaborat amb garnatxa (60%) ull de llebre (20%) i merlot (20%), des d’aquest celler cooperatiu de la DO Montsant s’informa que aquest vi de color rosa intens i brillant és “Molt aromàtic i molt varietal (fruita vermella)”. En boca, mostra “interessant acidesa, que refresca, i discreta dolçor, que invita a repetir”. S’afegeix que és “llaminer. llarg i persistent”. S’anuncoa com a “perfecte” per acompanyar pasta amb salsa a base de tomàquet, pizza, peix amb salsa de tomàquet, salmó fumat, pollastre, paella de verdures o risotto de bolets.
A continuación us adjunto la fitxa tècnica facilitada pel
celler:
Vinificació:
Vinificat sota l’estricta supervisió de la Unió Ortodoxa
(OU)
És un vi kosher d’alta certificació: Lo mebushal (no està pasteuritzat) i Le Pessaj (apte per a la Pasqua jueva)
Mètode sagnat, no premsem el raïm directament, maceració curta de 4 a 6 hores.
Fermentació amb temperatura controlada (13- 15ºC)
És un vi kosher d’alta certificació: Lo mebushal (no està pasteuritzat) i Le Pessaj (apte per a la Pasqua jueva)
Mètode sagnat, no premsem el raïm directament, maceració curta de 4 a 6 hores.
Fermentació amb temperatura controlada (13- 15ºC)
Envelliment:
En tina d’acer inoxidable 4 mesos abans d’embotellar.
Vinyes:
Ceps de Garnatxa vella (25-50 anys).
Merlot plantat a 550m d’alçada, llarg cicle vegetatiu que permet una acidesa superior.
Sòl argilós i granit en terrasses.
Merlot plantat a 550m d’alçada, llarg cicle vegetatiu que permet una acidesa superior.
Sòl argilós i granit en terrasses.
Verema:
Manual
Principis- mitjans de Setembre
Principis- mitjans de Setembre
Anàlisi:
13% vol. Alcohol
5,0 g/l acidesa tartàrica
<2 g/l sucre residual
5,0 g/l acidesa tartàrica
<2 g/l sucre residual
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada