El restaurant Mas Marroch
del Celler de Can Roca va ser l'escenari dijous de la presentació del nou vi
ecològic del celler Arzuaga Navarro. La benvinguda als participants va ser amb
una copa de Pago Florentino 2009, Vino de Pago,
elaborat també per Arzuaga a la finca que posseeix a Ciudad Real. A
continuació, Ignacio Arzuaga, propietari del celler, va exposar la filosofia i
la trajectòria de Bodegas Arzuaga Navarro, fent un recorregut pel vinyer, la
finca i el procés d'elaboració dels seus vins més coneguts, com són Arzuaga
Crianza 2010, Amaya Arzuaga 2009, Arzuaga Gran Reserva 2004 i fent especial
recalcament en el seu nou Arzuaga Vino Elaborado con Uvas Ecológicas Crianza
2010, tot això il·lustrat amb les imatges d'un vídeo de la finca que el celler
posseeix a la Ribera del Duero i on també s'assenta el complex enoturístic de l'Hotel
& Spa Arzuaga. Jorge Montsó, enòleg del celler, va ser l'encarregat de
dirigir el tast posterior. L'acte el va tancar Josep Roca, sumiller i
copropietari del Celler de Can Roca i del restaurant on va tenir lloc aquest
esdeveniment.
En el tast dirigit per l’enòleg Jorge Montsó, els assistents van poder tastar
un total de quatre vins del celler. El tast va començar amb el vi vaixell
almirall del celler, Arzuaga Crianza 2010. Arzuaga Ecològic Criança 2010, que
encara no ha sortit al mercat, es va tastar en segon lloc. És el primer vi ecològic
d’Arzuaga Navarro i està elaborat íntegrament amb raïm tinta del país, en el
cultiu del qual no s'ha utilitzat cap tipus d'herbicida ni matèria sintetitzada
per l'home. Segons el celler, “en nas presenta una gran varietat aromàtica amb
algunes notes florals. En boca és fi i elegant però amb grapa. Un vi amb una
paleta aromàtica i una combinació de sabors en contínua evolució”. Amaya Arzuaga
2009 va ser el següent vi en el tast, que es va tancar amb l’Arzuaga Gran
Reserva 2004. Després del tast, els assistents van gaudir d'un còctel
d'aperitius elaborats per l'equip de xefs del restaurant el Celler de Ca
Roca.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada