dimarts, 5 de juliol del 2011

Valentí Roqueta continua al capdavant de la DO Pla de Bages


També avui la DO Pla de Bages ha anunciat la continuïtat, per unanimitat, de l'únic president que ha conegut aquesta denominació d'origen, Valentí Roqueta:

La DO Pla de Bages elegeix la seva Comissió Rectora i a Valentí Roqueta president

Seguint la convocatòria del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, per elegir els vocals dels consells regulador de les denominacions d’origen protegides vitivinícoles de Catalunya, divendres va tenir lloc la votació en el Consell Regulador de la DO Pla de Bages.

Es presentava una única candidatura “Vinya i Paisatge”, i després de la votació ha estat reelegit per unanimitat Valentí Roqueta com a president, responsabilitat que assumeix des de que fou reconeguda oficialment per la Generalitat com a zona vinícola, l’any 1995.

Han estat elegits vocals per formar part de la Comissió Rectora Joaquim Fargas, Jordi Cruselles i Jesús Fonts, en representació dels viticultors de cooperatives, i com a suplents Joan Altimira, Pere Cots i Pere Vendrell; Agromonistrolet, SL representat pel Sr. Josep M. Claret i Vinícola H60 (Jaumandreu) representat pel  Sr. Pere Bausells, en representació dels viticultors independents, i com a suplents Joan Roch i Carles Playà;  com a vocals representants dels Cellers elaboradors SAT Masies d’Avinyó representat pel Sr. Valentí Roqueta Guillamet, Oller del Mas representat per la Sra. Marta Sanvicente, SAT Mas de Sant Iscle representat per el Sr. Jaume Vilanova, Celler Solergibert representat pel Sr. Josep Solergibert i Vins Grau, SL representat per Macari Pujadó; i Celler Cooperatiu de Salelles representat per Josep Oliveras i Celler Cooperatiu d’Artés representat per Victor Berenguer, com a suplents.
El president ha ratificat a Joan Francesc Baltiérrez com a Secretari.

Cal remarcar que aquesta DO Pla de Bages segueix amb la reivindicació d’un paisatge i d’un territori amb valors propis per elaborar varietat autòctones com la picapoll, la sumoll o la mandó que identifiquen els blancs, negres i rosats de la zona, i els converteix en vins peculiars, personals i molt especials.

Dins els seus principals objectius també destaca el concurs de rehabilitació de les construccions en pedra seca, que realitzen des de 1997, iniciativa molt novedosa que ha esdevingut un referent i que, alhora, ha permès recuperar un gran nombre d’aquests símbols d’arquitectura rural, sobretot de barraques i tines de vinya, que mostren una imatge identificativa d’aquesta zona vinícola bagenca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada