diumenge, 17 de juliol del 2011

La bona marxa de Bodegas Bilbaínas, que estrena un molt bon vi



Fa uns dies signava a les pàgines de la secció d'Economia de La Vanguardia una informació sobre la bona marxa de Bodegas Bilbaínas. En la mateixa informació recollia la sortida al mercat d'un nou vi d'aquest celler del barri de l'Estació d'Haro. Es tracta d'un molt interessant vi d'edició limitada i numerada que us recomano. És una selecció de seleccions que es presenta sota el nom de Viña Pomal Alto de la Caseta 2007.


Codorníu inverteix 27 milions en el seu celler i vinyes de La Rioja


RAMON FRANCÀS
Barcelona

El Grup Codorníu ha anunciat que des que van adquirir el 1988 una de les firmes més rellevants de la Denominació d’Origen Qualificada Rioja, Bodegas Bilbaínas, han realitzat inversions en aquest centenari celler del barri de l'Estació d'Haro i en les seves 260 hectàrees de vinyes pròpies per valor de 27 milions d'euros. Malgrat l'adversa situació econòmica, Bodegas Bilbaínas ha presentat un balanç positiu. S'espera tancar l'últim exercici fiscal (2010/2011) amb un increment en el resultat net del 5% respecte a l'exercici anterior, que va tancar amb uns beneficis de 2,27 milions d'euros. La facturació ascendeix a 12,9 milions d'euros i el seu parc de bótes a 17.000 unitats. Al mateix ritme del 5% creix el resultat operatiu de la companyia, que va assolir en 2009/2010 la xifra de 3,17 milions d'euros. Es manté així, segons Codorníu, "la línia de creixement que ha experimentat Bodegas Bilbaínas en els últims anys". La companyia continua sense endeutament i amb uns recursos financers alliberats que aquest any s'incrementaran en un milió d'euros, amb la qual cosa passarà de 6 milions a l'exercici 2009/10 a 7 milions en el 2010/11. L'exportació s'està convertint en el principal pilar de la bona marxa de les vendes.
            El director general de Codorníu, Xavier Pagès, assegura que "lluny de caure en el parany dels preus baixos, hem volgut apostar per marques de valor i qualitat". De fet, un dels seus vins negres més destacats, La Vicalanda, ha vist incrementar les vendes un 55% l'últim any, mentre que la seva marca més sòlida al mercat, Viña Pomal, ha experimentat un creixement de facturació del 21%. Paral·lelament, acaben de llançar el vi negre més car de la història d'aquest celler fundat el 1859. Es tracta del Viña Pomal Alto de la Caseta, que s'ofereix amb una limitada producció (unes 2.000 ampolles) a un PVP de 60 euros. També acaben de presentar un vi ecològic certificat sota la marca Zaco, a 9 euros.

A continuació us adjunto la detallada fitxa tècnica del Viña Pomal Alto de la Caseta 2007:


 



El suelo 

Los suelos son laderas pobres y cascajosas de estructura suelta y pedregosa, donde las raíces penetran con más facilidad y se obtienen bayas equilibradas en su composición biológica. 

Las cepas 

Cepas de tempranillo plantadas hace más de 35 años. La profundidad de sus raíces y el volumen de suelo explorado aportan mayor complejidad a la uva. 

El cultivo 

Sistema en vaso que permite una mejor exposición solar durante todo el día, consiguiendo una planta más equilibrada. Las operaciones culturales sobre el viñedo se realizan sólo por personal de la casa con alta experiencia y de forma tradicional.
Practicamos una viticultura sostenible e integrada, sin empleo de pesticidas, insecticidas y herbicidas residuales. Manejamos las técnicas de confusión sexual, evitamos la degradación de los suelos, escorrentías de aguas y gestionamos eficazmente los recursos del suelo. 

El vino

D.O.C. Rioja Alta (Haro) - 100% Tempranillo
Enólogo: Diego Pinilla 

La vendimia 

Vendimiamos el día 8 de octubre de 2007, de forma manual y en cajas. La primera selección se hizo en el viñedo, descartando aquellas cepas poco equilibradas. 

El proceso de elaboración 

En bodega, la uva pasó por una mesa manual de selección, se despalilló suavemente y se volvió a seleccionar, eliminando las partes verdes o bayas pasificadas. Encubado manual en pequeños depósitos abiertos, consiguiendo llegar al tanque con bayas completamente íntegras lo que permitió hacer una maceración en frío durante 2 días. Remontados manuales, “delestages” y bazuqueos hasta terminar la FAL y una maceración que duró 28 días. El 5 de noviembre lo prensamos, utilizando sólo el vino de lágrima. 

La crianza 

Se llenaron once barricas, de roble francés, nuevas, de tostado medio y fondo sin tostar. La FML se realiza en las barricas y la crianza se alarga hasta mediados de julio 2009. Finalmente sólo siete barricas se seleccionan para este vino.

La selección 

Empieza en el viñedo, con la elección de la parcela, la zona y las cepas. En la bodega se separan las bayas, los depósitos y las barricas sólo propias para este gran vino.
De los 7.500Kg de tempranillo potencial que llegaron a la bodega en 2007, únicamente se embotellaron 2.100 botellas. Se seleccionó sólo lo mejor.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada