diumenge, 10 de juliol del 2011

Covilalba festeja el seu 50è aniversari


El celler Covilaba de la Terra Alta, un dels que elabora un dels millors vins rancis catalans, va festejar aquest dissabte el 50è aniversari homenatjant els socis fundadors. Covilalba ha celebrat el 50è aniversari elaborant vi, oli i fruits secs gràcies al treball acurat i constant dels pagesos i cellerers que en formen part. Per tal de commemorar aquest 50è aniversari de la seva fundació, Covilalba, que presideidx Joaquim R. Jordà Solé, ha fet un acte oficial de celebració a les mateixes instal·lacions del celler. Covilalba es va fundar l’any 1961, en un context de tradició vitivinícola que forma part de la història i la cultura del poble. Actualment Covilalba compta amb 164 socis, que conreen una extensió de 780 hectàrees de vinya, les quals estan situades en diferents microclimes de la regió, fet que fa que el vi tingui característiques diferents. Actualment a Covilalba s’elaboren 5.000.000 quilos, el 50% dels quals són de raïm blanc (garnatxa blanca, macabeu, parellada, sauvingon i moscatell) i 50% de raïm negre (garnatxa negra, carinyena, ull de llebre, morenillo, merlot, syrah i cabernet sauvignon). Amb aquestes varietats elabora vins com són els Arcs (jove), Suprem (jove), Fill del Temps (criança), Carinyena 2 Finques (reserva) i Ranci 1928. 

L’acte de dissabte inclourà el descobriment d’una placa; homenatge als socis fundadors; visita a l’exposició documental i de fotografia de l’antic molí de l’oli (restaurat recentment); visita del celler; i el lliurament a les autoritats, convidats i socis d’un obsequi. 

Es vol que la festa sigui un homenatge als socis fundadors i al futur, amb la complicitat de l’escola.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada