dimarts, 26 de juliol del 2011

Único del 91 amb escórpora



El món del vi depara moments inesborrables. Un d'aquests el vaig viure aquest dilluns al restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú, que serveix alguns dels millors peixos del Mediterrani i que atresora un celler certament impressionant. La vetllada la vaig compartir amb el propietari d'Euroselecció, Jordi Segura, i amb el copropietari del Marejol, Jose Gallego. És una llàstima que Vilanova, que fou un referent gastronòmic català, estigui com està, tot i que queden encesos alguns llums que conviden a l'esperança. Els grans protagonistes del sopar del dilluns van ser una escórpora acabada de pescar al Garraf i un impressionant Vega-Sicilia Único del 1991, un vinàs que 20 anys després es presenta sorprenentment fruitós i fresc (amb destacades notes mentolades). Elegant, senyorial, de tanins ben polimeritzats i encara amb recorregut a l'ampolla és aquesta anyada que també presenta notes de tinta xinesa o tabac. Tot un luxe de vi que es va vendre (es va comercialitzar el 2004) per uns 250 euros. Ja diuen que amor i vi, a alguns fa viure i a altres morir.  
A continuació us adjunto la fitxa tècnica i la nota de tast de l'Único del 91 realitzada per Vega-Sicilia.

VEGA SICILIA UNICO 1991

Tipo: Vino Tinto
Zona: D.O. Ribera del Duero, España
Localización: Valbuena de Duero, Valladolid
Variedad/es: Tinto Fino, Cabernet Sauvignon, Merlot
Capacidad: 75 Cl.

Comentarios:
Color rojo cereza picota con ribetes púrpura. En nariz es amplio y opulento. Al igual que otros únicos notas mentoladas, cacao y tabaco ingles. Complejo. En boca el ataque es envolvente con tanino terciopelo de gran sutilidad. Notas torrefactos y café.

Viníferas

TINTO FINO: 85%
CABERNET SAUVIGNON : 13%
MERLOT: 2%

Comercialización
Este vino se comercializará en formato de 75 cl. durante 2004.

Historial

Acabado el proceso de fermentación, permaneció 24 meses en tino de madera, 20 meses en barrica nueva, dos años en barrica envinada y 36 meses en tino de madera de gran capacidad. Resto botella hasta su comercialización.

Producción

98.250 botellas bordelesas, 2.224 Magnum y 132 Doble-Magnum






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada