dimecres, 27 de juliol del 2011

Falset Marçà vol recuperar velles anyades




La Cooperativa Falset Marçà fa una crida per recuperar vins d’anyades velles

Les ampolles més emblemàtiques formaran part d’una exposició i després es tornaran als propietaris
La mostra s’organitzarà l’any que ve amb motiu de la celebració del centenari del celler

La Cooperativa Falset Marçà fa una crida per recuperar vins del celler d’anyades antigues, amb la intenció d’organitzar una exposició coincidint l’any que ve amb la celebració del centenari del celler. La iniciativa pretén que els socis cedeixin les ampolles temporalment i, a canvi, entraran en un sorteig per participar en un tast dels vins més vells que guarda la cooperativa, entre els quals hi ha un Castell de Falset, un Ètim Syrah i un Ètim garnatxa embotellats fa més de 14 anys.
El celler vol que la commemoració dels 100 anys d’història el 2012 destaqui per les  activitats participatives i col·laboratives i, per això, busca la complicitat dels seus socis i dels veïns del Priorat i voltants que vulguin reunir ampolles velles. La mostra resultant servirà per visualitzar la trajectòria centenària de la Cooperativa Falset Marçà i alhora permetrà ensenyar a les noves generacions l’evolució en la producció dels vins i com han canviat aspectes essencials com les etiquetes o els envasos.
El termini per participar s’obre avui i finalitzarà el 31 d’octubre. Les ampolles es poden lliurar al celler cooperatiu de Falset (Avda. Catalunya, s/n) o a les oficines (Carrer Miquel Barceló, 31). Finalitzat el procés de recollida, l’enòleg i la junta avaluaran els vins dipositats i en faran la selecció per l’exposició d’acord amb criteris tècnics. Celebrada l’activitat, es tornaran als seus propietaris.

La col·lecció del celler
La Cooperativa Falset Marçà guarda vins emblemàtics, com el que va servir per commemorar el 75è aniversari. Es tracta d’una ampolla de disseny elegant, que es va distribuir lacrada amb un llaç i en estoigs individuals de fusta i que ara serveix per envasar el vermut negre especial. En una sala contigua a la de bótes, també s’emmagatzemen vins criança d’anyades especials com el Castell de Falset de 1995, o d’altres posteriors a 1998 com el Castell de Falset, l’Ètim Syrah i l’Ètim garnatxa. A partir d’aquesta data, hi ha disponibles anyades idònies per tastar com l’Ètim 2001, 2004 i 2005, l’Ètim Syrah 1998, 1999 i 2000 i el Castell de Falset 1998, 2000 i 2004.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada