dimarts, 26 de juliol del 2011

Montonega + 500 s'alia amb 10 Sentits


Com ja havia avançat en un anterior post, el col·lectiu d'enòlegs catalans 10 Sentits, que prefereix mantenir la identitat dels seus membres en l'anonimat, aposta aquesta pròxima verema per la montònega de + de 500 metres sobre vel nivell del mar. El projecte, que suma sinèrgies, sembla molt interessantLa següent és la seva nota de premsa:

Els col·lectius +500 RAÏM D’ALÇADA (www.plademanlleu.com) i 10 SENTITS (www.10sentits.cat) han decidit aquest any sumar esforços i aprofitar sinergies en un projecte conjunt que tindrà a la varietat Montonega com a protagonista.
Sensibilitzats per potenciar i promocionar els vins elaborats a casa nostra, convençuts de que el primer pas de la qualitat es produeix a la vinya, i buscant potenciar la figura de l’enòleg com a artífex intel·lectual dels nostres vins, ambdós col·lectius hem arribat a un acord de col·laboració per intentar elaborar un vi de la varietat Montonega i produïda en vinyes situades a més de 500 metres d’alçada. El compromís comença per la producció d’un raïm de qualitat amb unes determinades exigències analítiques i sanitàries, que permetin posteriorment fer una elaboració especial, mirant d’extreure el màxim potencial possible d’aquesta varietat tant arrelada al nostre territori.
Des dels seus inicis fundacionals, ambdós col·lectius hem promogut l’estima pel nostre territori, pel nostre paisatge, per la recuperació de varietats en desús i potenciació de les autòctones, per la recerca i innovació en nous sistemes de producció, però també dels tradicionals, i en definitiva per tot allò que faci posicionar els nostres vins en el segment de mercat dels vins de qualitat que realment es mereixen, prestigiant-los des del seu concepte productiu fins a la seva comercialització a preus dignes i honestos.
Esperem que aquesta decidida aposta sigui recollida pel amants del vi i pel sector comercialitzador de casa nostra, i us adrecem a les nostres respectives webs per fer el seguiment del seu desenvolupament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada