divendres, 1 de juliol del 2011

Els premis de la Conca de Barberà i els seus protagonistes


Avui s'han donat a conèixer els PREMIS DEL XXIè CONCURS
DE VINS I CAVES DE LA CONCA DE BARBERÀ

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Conca de Barberà celebra el sopar de germanor on es donen a conèixer els guanyadors del XXIè Concurs de Vins i Caves.

El divendres dia 1 de juliol, a les 21,30h a la nova Hostatgeria del Monestir de Poblet, es va celebrar el sopar del sector vitivinícola de la DO Conca de Barberà. I durant aquest sopar es va fer l’entrega dels premis als vins guanyadors del XXI Concurs i l’entrega del premi Jaume Ciurana a un dels cellers de la comarca. Aquesta vegada el sopar coincidia amb el dia que es constituïa la nova junta rectora del Consell Regulador i amb l’elecció de president que durant quatre anys més serà Carles Andreu.
Al sopar van assitir un centenar de persones vinculades al món del vi de la Conca de Barberà: celleristes, enòlegs... i va ser amenitzat per la música del saxofonista Pep Poblet. A l’acte també va estar present el President de la DO Conca de Barberà, Carles Andreu, acompanyat d’Anton Vallvé, director dels serveis territorials de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a Tarragona.
Carles Andreu, reelegit president del Consell per quatre anys més, va tenir unes paraules d’agraïment als vocals de la junta sortint per la feina ben feta. I va donar la benvinguda als nous membres ressaltant la importància de treballar per donar a conèixer els vins de la Conca de Barberà: “posicionar el nom de la DO Conca de Barberà és molt important per donar a conèixer la qualitat dels nostres vins”.
L’entrega de premis
El concurs de Vins i Caves representa una cita important per als cellers que s’hi presenten. Es tracta d’un tast “a cegues”, és a dir, que en el moment del tast no es coneix el celler ni la marca d’on prové el vi. En el tast s’avalua en quantitat i qualitat les característiques visuals, olfactives i gustatives. Entre aquestes característiques hi ha l’estructura, l’harmonia, i la permanència en boca, etc. Per això és un moment especial pels cellers l’entrega d’aquests guardons. Aquest any el certamen destaca i premia, amb primers premis, la qualitat dels vins que neixen del Viver de Celleristes. Després de l’aposta que ha suposat aquesta iniciativa sembla que dóna bons fruits i que les noves generacions de viticultors de la Conca saben elaborar caldos de qualitat. També destaca el grup Castell d’Or amb els quatre cellers que pertanyen a l’empresa: Espluga de Francolí, Barberà de la Conca i Solivella. Perquè entre tots es van emportar un total de 6 guardons. Aquest any, com a noverat, és va donar una
distinció especial al vi negre trepat millor puntuat pel jurat i que va ser el Molí dels Capellans Trepat 2009, un altre celler del Viver Vitivinícola de Barberà de la Conca.
El comitè de tast estava integrat per 15 enòlegs i professionals del sector vitivinícola que van donar la puntuació als diferents vins presentats. Tots els cellers han estat convidats a participar i només poden presentar un vi i cava per categoria. Els vins que es van presentar procedien d’una vintena de cellers de la DO Conca i es van dividir en 10 categories (blanc jove, blanc fusta, rosat, negre jove, negre jove fusta, negre criança, negre reserva, cava brut, cava brut nature i cava rosat).



Millor vi BLANC JOVE :
VEGA AIXALÀ Gx/Ch 2010, de Vilanova Vins
2n classificat:
FRANCOLÍ P/Mac 2010, de Castell d’Or
3r classificat:
PORTELL Blanc de blancs 2010 del celler Vinícola de Sarral

Millor vi ROSAT JOVE :
CASTELL DE LA COMANDA Trepat 2010 , de Castell d’Or
2n classificat:
RENDÉ MASDÉU Syrah 2010, del Celler Rendé Masdéu
3r classificat:
PORTELL Trepat 2010, del celler Vinícola de Sarral

Millor vi NEGRE JOVE:
JOSEP FORASTER 2010, de Mas Foraster
2n classificat:
JORDI LLORENS Cabernet s. 2010, del celler Jordi Llorens
3r classificat:
FRANCOLÍ Tr/Ull 2009, de Castell d’Or

Millor vi NEGRE JOVE FERMENTAT I/O CRIAT EN BÓTA:
CARLANIA Ull/Tr 2009, de Carlania celler
2n classificat:
ARNAU Syrah 2009, del celler Rendé Masdéu
3r classificat:
ATIQETE Cabernet s. 2009, del celler Jordi Llorens

Millor vi BLANC FERMENTAT I/O CRIAT EN BÓTA:
BLANCTRESC 2010, del Guspí del Viver Vitivinícola
2n classificat:
GATZARA Mac/Ch 2010, de Gatzaravins del Viver Vitivinícola
3r classificat:
SANSTRAVÉ-FINCA GASSET Muscat 2009, del celler Cal
Gasset

Millor vi NEGRE CRIAT EN BÓTA:
EMBIGATS DE LA MARIA Ull 2008, del Guspí del Viver Vitivi.
2n classificat:
ESPURNA 2007, de Mas del Tossal del Viver Vitivinícola
3r classificat:
MOLÍ DELS CAPELLANS Cs. 2007, de Molí dels Capellans del
Viver Vitivinícola

Millor vi NEGRE RESERVA :
FRANCOLÍ Cs/Ull 2006, de Castell d’Or
2n classificat:
SANSTRAVÉ-FINCA GASSET Syrah 2005, del celler Cal Gasset
3r classificat:
JOSEP FORASTER Selecció 2006, del celler Mas Foraster

Millor CAVA BRUT:
PORTELL 2009, del celler Vinícola de Sarral
2n classificat:
SIMÓ DE PALAU 2008, de caves Simó de Palau
3r classificat:
PONT VELL 2009, del celler Viticultors de Montblanc

Millor CAVA BRUT NATURE:
CASTELL DE LA COMANDA 2007, del celler Agrícola de
Barberà
2n classificat:
PUIG DE SOLIVELLA, de Castell d’Or
3r classificat:
PONT VELL Nature 2009, de Viticultors de Montblanc

Millor CAVA ROSAT
SIMÓ DE PALAU Trepat 2009, de Caves Simó de Palau
2n classificat:
CARLES ANDREU Brut Trepat 2009, del celler Carles Andreu
3r classificat:
PUIG DE SOLIVELLA Brut Trepat, de Castell d’Or

PREMI JAUME CIURANA 
Concedit al celler CARLES ANDREU
de Pira per creure i impulsar des del seu inici els vins de Trepat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada