dilluns, 6 de setembre del 2010
Préssecs amb caves
El Mercat del Préssec de l'Ordal no ha parat de créixer. El seu éxit és més que notable. Per l'any que ve ja es preparen diverses novetats, com la convivència-maridatge entre els préssecs de secà i els caves:
El Préssec d'Ordal tanca la millor temporada de la seva història
Amb l’inici del setembre ha acabat la temporada de collita del Préssec d’Ordal i així el Mercat del Préssec d’Ordal, el qual durant els mesos de juny, juliol i agost s’ha celebrat a Sant Pau d’Ordal (Subirats). Un cop finalitzada la cinquena edició de l’esdeveniment, organitzat pel Patronat de Turisme de Subirats en col.laboració amb l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal, es constata que aquest ha estat el millor any des de que el 2006 va celebrar-se per primera vegada. Aquesta és la conclusió a la que s’arriba després que l’augment de visitants hagi estat més que notable, comptabilitzant-se més de 2.000 persones en alguns caps de setmana. Això s’ha traduït en haver venut pràcticament el doble de quilos de préssec respecte a l’any anterior per part dels pagesos, els quals venen directament el seu producte al mercat. També ha beneficiat els comerços i establiments turístics propers com els restaurants, els quals en un mes habitualment fluix com l’agost van fer ple arribant a servir fins a tres torns.
L’explicació a aquest increment és l’innovació que ha representat el combinat de cava i Préssec d’Ordal a la mateixa copa i conegut com a “Música a les Vinyes de Subirats” perquè és va presentar a l’edició d’enguany del Festival de Música a les Vinyes celebrat a Torre-ramona (Subirats). També ha estat clau la promoció d’aquesta proposta i el conjunt del Mercat del Préssec d’Ordal a través de les xarxes socials d’internet i la televisió doncs TV3 es va fer ressò al Telenotícies. Una altra acció va ser una edició especial del Mercat del Préssec d’Ordal al Vijazz de Vilafranca del Penedès amb molt bona acceptació i que s’espera repetir l’any vinent. Gastroteca.cat, portal de gastronomia catalana, productes locals i turisme ecogastronòmic, també va tenir com a producte de temporada destacat el Préssec d’Ordal. Una temporada que es va iniciar amb la creació del web oficial http://www.pressecdordal.cat, la presentació del producte al 2n Low Cost Networking del col.lectiu Joves d’Empresa de l’Associació d’Empresaris del Penedès-Garraf ADEG celebrat a Subirats i la inauguració del Mercat del Préssec d’Ordal a càrrec del Cuiner de l’Any, el xef gelidenc Oriol Llavina.
Per al 2011 ja es preparen noves iniciatives per al Mercat del Préssec d’Ordal, com incorporar parades de cavistes per facilitar el maridatge de cava i préssec, així com d’altres productes d’interès relacionats i l’organització de més activitats turístiques coincidint amb l’esdeveniment. De moment, alguns dies mes durarà la Temporada Gastronòmica del Préssec d’Ordal, on 21 restaurants del Penedès han el.laborat plats amb la base d’aquesta fruita dolça de secà amb denominació d’origen pròpia i conreat gairebé en exclusivitat a Subirats. Es poden consultar els establiments que realitzen aquesta oferta de restauració al web del Patronat de Turisme de Subirats http://www.turismesubirats.com
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada