dijous, 30 de setembre del 2010

Premis per a dos restaurants dels EUA


Cada cop es fan passos més sòlids per tal d'elevar la presència dels vins catalans a les cartes dels restaurants. Ara, gràcies a la patronal AVC, aquest treball també s'ha ampliat internacionalment. Dos restaurants nordamericans han estat premiats per disposar d'un 23% de vins catalans a les seves cartes. És un fet molt meritori. Els seus responsables passen tota la setmana a Catalunya visitant cellers (Torres a Pacs del Penedès i al Lloar, Albet i Noya, Freixenet, Castell de Perelada, Can Ràfols dels Caus...). Dimarts a la nit se'ls va oferir un sopar d'alt nivell al restaurant Ú de les Gunyoles. El menú repassava la cuina medieval posada al dia d'aquest establiment que destaca per les ganes d'agradar i pel respecte pels productes, els sabors i els punts de cocció.

Dos restaurants americans, premiats amb el CARTAVI Internacional

El restaurant B44, de San Francisco, i Casa Mono, de Nova York, han estat distingits per la presència de vi català a les seves cartes

El concurs CARTAVÍ Internacional organitzat per l’Associació Vinícola Catalana amb el suport D’ACC1Ó neix amb l’objectiu de premiar l’alt índex de presència de vins catalans a les cartes dels restaurants en diversos països.

En aquesta primera ocasió l’anàlisi s’ha centrat en els Estats Units on després d’un llarg procés de prospecció dels restaurants amb influència catalana i de l’estudi acurat de les seves cartes de vins, el jurat CARTAVÍ Internacional ha decidit premiar el RESTAURANT B44 situat a San Francisco i propietat del vilafranquí Daniel Olivella i el RESTAURANT CASA MONO situat a New York, per considerant-los bons ambaixadors del vi català amb una representació superior al 23% de vins catalans en la totalitat de la seva carta.

Els premiats han rebut el seu guardó i diploma, que els certifica com a guanyadors i alhora ambaixadors dels vins catalans al seu país, el dimarts 28 a la tarda de mans de l’Hble. Sr. Josep Huguet Conseller d’Innovació, Universitats i Empresa.

L’estudi de les cartes de vi nord-americanes ha permès a l’organització d’analitzar el tipus de consum de vins en aquests establiments, que ha determinat que de promig hi ha entre 3 i 4 vins catalans a copes per degustar a cada establiment i que el 71% de referències catalanes a les seves cartes són de vins negres.

Els establiments premiats i els finalistes d’aquest concurs internacional són els següents:
Costa Oest: Restaurant B44, San Francisco
Costa Est: Restaurant CASA MONO, New York
Reconeixement Especial: Restaurant BOQUERIA, New York
Finalistes: El Bazaar, Los Angeles
La Paella, Los Angeles
El Meson, Houston
Mercat a la Planxa, Chicago
Neptune Oyster, Boston
Xixón Café, Miami

Els Restaurants CASA MONO i B44 estan gaudint durant aquesta setmana d’una estada enoturística per les zones del Penedès, l’Empordà, el Priorat, la Conca de Barberà i la DO Cava. Els 13 Cellers col·laboradors en aquest primer projecte ofereixen als premiats una visita d’aquelles que fan goig: passejada per les vinyes, les seves instal·lacions, un tast guiat per l’enòleg de la casa i un àpat per finalitzar la visita.

D’altra banda cal remarcar que tant Joan Gil com Enric Porta, Director i Secretari General respectivament de l’Associació Vinícola Catalana, consideren que accions de promoció d’aquest tipus son de gran importància pel sector i ajuden a prestigiar i posicionar Catalunya com a regió de grans vins i caves.

Per aquest motiu des de l’Associació Vinícola Catalana s’està preparant pel proper any l’ampliació del CARTAVI Internacional, expandint aquest reconeixement a Restaurants amb àmplia presència de vins catalans d’altres països com Mèxic i Japó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada