dilluns, 9 d’agost del 2010

Nou vi de David Martínez


Després d'un xarel·lo, ara David Martínez ens mostra un revolucionari rosat que ja es por adquirir en botigues de referència com la de Vins i Licors Grau de Palafrugell.

ROSADA REVOLUCIÓ

// RAMON FRANCÀS
Després del seu jove, fresc i franc xarel·lo, el prestigiós sommelier i cap de sala sitgetà David Martínez, del restaurant familiar El Velero, acaba de sorprendre novament el món del vi dissenyant un rosat força revolucionari. És innovador començant pel seu color fosc tractant-se d’un rosat penedesenc. De fet, aquesta escassa joia, només s’han elaborat 100 ampolles en format magnum (1,5 litres) ha estat batejada amb el nom de Rosat Fosc La Caseta de Fusta 2009.
És fruit d’una vella vinya de carinyena de 71 anys, la Torrentera, situada al massís calcari del Garraf, a Sant Pere de Ribes. Aquest monovarietal destaca per les seves goloses fruites vermelles tot i no perdre la frescor. És un vi que tastat a cegues no porta a l’equívoc: és clarament un rosat. Ara bé, el seu color pujat és desconcertant a simple vista. David Martínez el serveix fresc perquè, amb l’increment de temperatura a la taula, un mateix vi pugui oferir dues cares. Primer és un rosat molt fruitós i llaminer que fins i tot ofereix notes de Palote (llaminadura). Quan agafa temperatura es converteix en un vi jove fresc que ben bé podria confondre’s amb un negre. De fet, fins i tot podria confondre’s amb una maceració carbònica donada la seva gran extracció de fruita. Martínez ha trobat en la copa Riedel Montsant (l’Hermitage) un instrument adequat per a interpretar el seu vi.
En la nota de tast oficial Martínez el descriu com a fresc, saborós i llaminer, amb un pas de boca rodó, amb la força varietal de la carinyena present, la fruita marcada, sucós i equilibrat en conjunt. El seu final és molt llarg, varietal i fresc. També afegeix que és un vi molt gastronòmic i versàtil.
Es va veremar a mà el 16 de novembre de l’any passat en caixes drenades. La seva elaboració ha seguit els paràmetres de la biodinàmica (el Calendari Thun de Biodinàmica). Es tracta d’un rosat elaborat sense SO2, i només s’hi ha afegit 1g/Hl abans de l’embotellat. David Martínez defineix el seu nou vi com a innovador. Creu que el món dels rosats té encara un mercat no explotat. El Rosat Fosc és un vi de 13º emparat per la DO Penedès que serveix per donar continuïtat a un projecte que es va iniciar amb un xarel·lo jove.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada