dissabte, 7 d’agost del 2010

Exitosa posada en marxa de la Casa Bacardí


En aquest bloc ja us he parlat de la nova Casa Bacardí de Sitges i us he aconsellat que la visiteu. Prova de la seva exitosa posada en marxa són les xifres de visitants que ha tingut:


Prop de 500 persones visiten CASA BACARDI Sitges
el primer cap de setmana d’obertura

· Del 29 de juliol a l’1 d’agost s’ha pogut accedir al recinte, instal·lat al Mercat Vell de Sitges, de manera gratuïta i en visites guiades de màxim 30 persones.

· CASA BACARDI permet endinsar-se en el passat de Sitges i el seu vincle amb la família Bacardí, el procés de producció del Rom BACARDI Superior i l’ elaboració dels Còctels Originals BACARDI

Sitges, 5 d’agost de 2010 –Durant el seu primer cap de setmana d’activitat, l’exposició permanent CASA BACARDI ha rebut prop de 500 visitants, que han pogut conèixer el vincle entre Sitges i els americanos, emprenedors que van emigrar a Llatinoamèrica al llarg del segle XIX, i entre els quals es troba Facundo Bacardí i Massó, fundador de la marca BACARDI. La visita també permet conèixer de manera experimental el procés d’elaboració de Rom BACARDI Superior i dels Còctels Originals BACARDI: Mojito, Cuba Libre, Daiquiri i Pinya Colada. La iniciativa neix després de l’èxit l’any passat de l’Acadèmia BACARDI, situada durant sis mesos al saló Blau i a la sala Vaixells del Palau Maricel de la pròpia Sitges, per on van passar més de 4.000 persones i que prèviament va poder ser visitada a Madrid, a la seu social de BACARDI ESPAÑA, S.A.

BACARDI i Sitges

BACARDI ESPAÑA, S.A ha liderat el projecte en estreta col·laboració amb les àrees de Promoció Econòmica i de Cultura de l’Ajuntament de Sitges, mitjançant l’Agència de Promoció i Turisme de Sitges. Es preveu que es converteixi en un important reclam turístic per atreure visitants a nivell internacional i que doni un valor afegit a l’oferta cultural que actualment ja té Sitges.

Facundo Bacardí i Massó va ser un comerciant nascut i criat a Sitges, que va emigrar a Santiago de Cuba al 1830. Al 1862 va revolucionar el món dels espirituosos amb la creació del Rom BACARDI Superior, el primer rom envellit blanc, pur i equilibrat, perfecte per mesclar, que actualment és el rom premium més consumit del món.

La Companyia fundada fa gairebé 150 anys s’ha convertit en BACARDI LIMITED, la Companyia privada de begudes espirituoses més gran del món, que avui produeix i comercialitza una àmplia varietat de begudes alcohòliques reconegudes globalment, amb un portfoli de més de 200 marques i amb presència a més de 100 països.

Després de l’èxit assolit amb l’obertura de l’Acadèmia BACARDI, neix CASA BACARDI amb l’objectiu de convertir-se en un centre de visites internacional, equivalent europeu del museu BACARDI situat a Puerto Rico. El lloc triat per a instal·lar-se ha estat l’històric Mercat Vell, edifici modernista construït al 1890 i situat al casc antic de Sitges, al costat de l’Ajuntament.

La visita a CASA BACARDI

L’exposició es troba ubicada al Mercat Mercat Vell de Sitges, un edifici modernista inaugurat al 1890 i dissenyat per l’arquitecte Gaietà Buigas. Es tracta d’una visita guiada per l’Ambaixador de la Marca BACARDI –membre de la setena generació de la família- que proposa una experiència a través dels quatre espais que composen el centre: sala Heritage, sala Procés d’Elaboració, BACARDI Lounge Bar i Terrassa BACARDI. Per això l’Ambaixador convida els assistents, en diversos punts del recorregut, a experimentar i interactuar amb diferents elements de les quatre sales.

En una sola planta, un primer espai denominat Heritage és on es dóna la benvinguda al visitant i s’expliquen els llaços entre la marca BACARDI i Sitges. Aquesta zona dedica una especial atenció als americanos, aquells homes que a finals del segle XIX van emigrar a Amèrica a la recerca de la prosperitat, com va fer Facundo Bacardí i Massó, i s’explica l’evolució de la història de la Companyia des de la seva fundació al 1862 fins a l’actualitat.

La segona sala a visitar mostra al visitant les diverses fases del procés d’elaboració del Rom BACARDI Superior i el submergeix en l’univers de les melasses, alambins, barrils i processos de filtració. S’albiren secrets que han estat zelosament guardats durant generacions i, a més, es fomenta la participació activa del visitant, que pot moldre canya de sucre en una antiga premsa, endur-se una mostra de melassa i captar directament els matisos de tast dels aiguardents que s’utilitzen per a la mescla final del Rom BACARDI Superior.

El visitant culmina el recorregut a l’impressionant BACARDI Lounge Bar, d’estètica avantguardista, que és molt més que un bar. És una escola on els visitants reben, de la mà de coctelers professionals, una classe magistral de preparació de Còctels Originals BACARDI tan coneguts com el Mojito, el Cuba Libre, el Daiquiri i la Pinya Colada.

Després de la formació personalitzada, els visitants tenen l’oportunitat de degustar els seus propis Còctels Originals BACARDI a la terrassa exterior del complex, que gaudeix d’un ambient càlid i agradable.
Sobre BACARDI LIMITED
BACARDI LIMITED és la Companyia privada de begudes espirituoses més gran del món; produeix i ven una varietat de begudes internacionalment reconegudes. El portfoli de la marca BACARDI consisteix en més de 200 marques i productes, que inclouen: rom BACARDI®, el rom premium número u en vendes al món; vodka GREY GOOSE®, el vodka líder en el món en vodka super-premium; el whisky escocès DEWAR’S®, el whisky blended més venut a Estats Units; la ginebra BOMBAY SAPPHIRE®, la ginebra premium millor valorada al món; el tequila d’atzavara blava CAZADORES®, el tequila premium més venut a tot el món; el vermouth MARTINI®, el líder mundial en vermouth; i altres marques líders.

FUNCIONAMENT DE CASA BACARDI

Ubicació CASA BACARDI
Mercat Vell de Sitges
Plaça Ajuntament 11
08870 Sitges
Tel. d’informació: 938 948 151

Les visites s’han de concertar amb antelació. Les entrades costen 5 euros i poden adquirir-se online (http://www.casabacardi.es/), a Turisme de Sitges o a l’entrada de CASA BACARDI.
CASA BACARDI estarà oberta al públic de dimecres a diumenge. La visita és guiada, dura 45 minuts i es poden realitzar en castellà o en anglès. Es realitzaran sis visites al dia amb els següents horaris:
11h, 12:15h, 13:30h, 16h, 17:15h, 18:30h
INFORMACIÓ I RESERVES
CASA BACARDI http://www.casabacardi.es/
Turisme de Sitges http://www.sitgestur.cat/ Tel. 938 944 251

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada