dimecres, 25 d’agost del 2010

La verema a l'Alt Penedès


La nova campanya de la verema ja és aquí, tot i que arriba amb un lleuger retard respecte els últims anys. A l'Alt Penedès la campanya es posa en marxa l'1 de setembre centralitzant la majoria de serveis en un nou lloc: concretament al local del c/General Cortijo, 18 bis, seu social de l’associació La Llum del Nord.


CAMPANYA DE LA VEREMA ALT PENEDÈS 2010
NOVA LOCALITZACIÓ, IGUALS SERVEIS

Un any més es posa en marxa, concretament des del dimecres 1 de setembre, la Campanya de la Verema de l’Alt Penedès a Vilafranca del Penedès.

Des de la Comissió de la Verema, que des de fa més de 15 anys promou, impulsa i coordina l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, un ampli ventall d’institucions i organitzacions aborden un treball concertat amb motiu de la collita del raïm, la finalitat del qual és que aquesta es desenvolupi en les millors condicions possibles per als treballadors/es, els viticultors/es i la ciutadania de Vilafranca i de la Comarca del l’Alt Penedès.

Aquest esforç de concertació es tradueix per una banda, en l’intercanvi d’informació entre els agents participants a la Comissió dels tres sectors involucrats: sindicats de treballadors, organitzacions agràries i l’administració pública; i per altra banda, en la prestació coordinada d’un seguit de serveis que es desenvoluparan enguany entre l’1 d’agost i el 24 de setembre.

Serveis de la Campanya 2010
Els serveis previstos per a la campanya d’enguany, serán:
· Punt d’acollida i informació
· Oficina de contractació
· Servei de mediació intercultural
· Servei d’atenció social
· Servei d’alberg en espera
· Oficina Mòbil del SOC

Nou emplaçament
La major part d’aquests serveis s’ubicaran, enguany, en un emplaçament diferent al dels anys anteriors, concretament al local del c/General Cortijo, 18 bis, seu social de l’associació La Llum del Nord. El motiu d’aquest canvi d’emplaçament és el d’evitar la interferència amb el funcionament del Club de la Feina del Servei de Foment de l’Ocupació i, així mateix, mantenir la proximitat amb l’Oficina de Treball, els locals dels sindicats i les instal·lacions del SOIP.

Oficina mòbil del SOC
Tal i com s’ha fet en les darreres campanyes, el SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, tornarà a posar a disposició de la Comissió el servei de l’Oficina Mòbil del SOC.

En aquesta Oficina Mòbil es podran inscriure els/les treballador/es temporers/es, es podran enregistrar contractes i també mecanitzar les ofertes.

La finalitat de l’Oficina Mòbil és la d’apropar els serveis als ciutadans, especialment als treballadors temporers i als viticultors de la nostra comarca, a partir de cinc punts d’atenció localitzats en cinc municipis que posaran a l’abast de totes les persones interessades de la comarca aquests serveis i complementaran la tasca de l’oficina del SOC amb seu a Vilafranca.

Aquests punts de permanència de l’Oficina Mòbil del SOC estaran cada setmana des de l’1 fins el 24 de setembre de 8:30 a 14 hores als municipis següents:

Cada dilluns a LA MÚNIA (CASTELLVÍ DE LA MARCA).
Cada dimarts a GUARDIOLA DE FONT-RUBÍ (FONT-RUBÍ).
Cada dimecres a SANT SADURNÍ D’ANOIA.
Cada dijous a SANT MARTÍ SARROCA.
Cada divendres a SANT PAU D’ORDAL (SUBIRATS)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada