dimecres, 25 agost de 2010

La Festa de la Verema de la Conca de Barberà arriba a la 40ena edició


La Festa de la Verema de la Conca de Barberà arriba aquest dissabte a la 40ena edició, en el marc del 25è aniversari de la DO Conca de Barberà.



Els dies 28 i 29 d'agost l'Espluga de Francolí, acollirà una nova edició de la Festa de la Verema, Fira D.O. Conca de Barbera.
Un any més l’Espluga de Francolí celebra l’excepcional sabor i l’aroma dels vins amb Denominació d’Origen Conca de Barberà a través d’un esdeveniment molt especial. Es tracta de la XL Festa de la Verema, una particular celebració que ret homenatge tant als seus deliciosos vins com als qui els elaboren.
Durant el cap de setmana del 28 i 29 d’agost s’oferirà una mostra i degustació de vins dels diferents cellers i cooperatives de la Denominació d’Origen. La Fira també inclou la degustació de cava i productes del camp de productors i artesans de la Conca de Barberà.
La inauguració de la XL Festa de la Verema serà el dia 28 d’agost a les set de la tarda, a la plaça Montserrat Canals a càrrec de Torni Massanés, director general de la Fundació Alícia. Les autoritats recorreran la trentena d’estands de vi, cava i gastronomia que participen a la mostra d’aquest any i s’obtindrà el primer most de la collita 2010. Aquesta festa té com objectiu, segons Dolors Domènech, regidora de festes i esports de l’Espluga de Francolí, “donar a conèixer els vins i caves de la DO Conca de Barberà, promocionar els cellers i aconseguir que la cultura del vi s’estengui cada vegada a més persones”. El president de la DO Conca, Carles Andreu, certifica aquesta voluntat de difondre la cultura del vi i creu que serà “una festa molt especial perquè és un any especial”. De fet, la festa celebra 40 anys de tradició vinícola i s’emmarca dins del 25è aniversari de la DO Conca de Barberà.
Entre els diversos actes que s’organitzen al voltant del món del vi destaca la presentació dels vins guanyadors del XXè Concurs de Vins i Caves de la Conca de Barberà, dels cellers Grup Castell d'Or, Gatzara Vins, Vinícola de Sarral i Carlania Celler. El concurs de tast de vins a cegues és una novetat dins el programa d'actes de la festa i intenta arribar al públic assistent a través de la seva participació. El concurs es dividirà en tres proves en les que el participant haurà d'endevinar la qualitat i característiques dels vins rosat, blanc i negre amb DO Conca de Barberà. I l’altra novetat d’aquest any és la possibilitat de realitzar menús degustació de cinc plats pensats per maridar amb vins de la DO Conca, gràcies a la participació de cinc restaurants de la comarca: Restaurant Cal Jordi, Cal Magret, Hostal del Senglar, El Molí del Mallol i Simó de Palau. Els menús es poden fer els dies 27, 28 i 29 a un preu de 30€ cadascun. Per veure els menús entra al Facebook de la DO Conca de Barberà http://www.facebook.com/#!/pages/DO-Conca-de-Barbera/302042823734?ref=tsL’any passat la cita d’aquesta festa del vi va rebre uns 1000 visitants que s’espera incrementar aquest any amb les novetats incloses i també amb el renom que cada cop agafen els vins de la Conca de Barberà. Tot i que des del dimecres 25 d’agost ja es poden assistir a direferents actes i presentacions relacionats amb el món del vi (MIRAR PROGRAMA D’ACTES), aquest any la fira tindrà un nou horari concentrant totes les activitats en dissabte i diumenge a la tarda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada