diumenge, 10 d’abril del 2011

La Terra Alta distingeix Villarroya


La DO Terra Alta ha volgut distingir Agustí Villarroya en el marc de loa fira que enguany s'ha fet a Batea- La Terra Alta està sabent treure suc a la seva estreta relació amb la garnatxa blanca. No és per casualit5at que a la Terra Alta és on més garnatxa blanca es pot trobar:

Agustí Villarroya rep el premi “Terra Alta Garnatxa blanca” 2011

La primera edició dels premis també ha reconegut 9 persones titulars de vinyes velles de Garnatxa blanca
Agustí Villarroya i Serafini (1948), enginyer tècnic agrònom especialitzat en viticultura i enologia per la Politècnica de Barcelona i responsable d’assessorament vitícola del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesa, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya des de 1970 ha rebut aquest matí el premi “Terra Alta Garnatxa blanca” 2011 en reconeixement a la seva contribució professional pel coneixement, el foment i la divulgació tècnica de la Garnatxa blanca a la Denominació d’Origen “Terra Alta”. El qui també fou vocal tècnic del Consell Regulador DO “Terra Alta” durant el període comprés entre els anys 1998 i 2006, ha expressat el seu agraïment pel reconeixement i a descrit la Garnatxa blanca com una varietat de raïm “austera, amb personalitat i agraïda en el sabor”.


La primera edició dels premis “Terra Alta Garnatxa blanca” també ha lliurat 9 guardons en reconeixement a la titularitat de vinyes velles a la DOTA. Parcel•les de vinya plantades arreu dels termes municipals de la zona de producció, encara en conreu i amb una producció que es destina a l’obtenció de vins emparats. Dels 9 guardonats, la titularitat que acredita l’edat més vella de la vinya és na Maria Carmen Vicens Andrés per una parcel•la vitícola situada al terme municipal de Gandesa i plantada l’any 1940. Per descriure el que representen aquestes vinyes el secretari del CRDOTA, Jaume Martí, ha parlat d’“exclusivitat i un sentiment de nostàlgia anticipada”.
Els guardons s’han lliurat en el marc de la inauguració de la cinquena edició de la Fira DOTA que preveu tancar havent dispensat 1500 degustacions de “Terra Alta” i “Terra Alta Garnatxa blanca”
Tot això ha succeït en el marc de la cinquena edició de la Fira DOTA que ha estat inaugurada pel Sr. Isaac Sanroma, president de la Cambra de Comerç de Reus, qui ha destacat “l’empenta i l’atreviment” de la DOTA. Per la seva part Jaume Descarrega, president del CRDOTA, ha aprofitat per anunciar la propera convocatòria d’eleccions als Consells Reguladors i ha insistit que “cal seguir apostant fort per la marca col•lectiva de la DOTA com a únic camí possible per seguir avançant en el futur”. La Mostra de Vins del certamen preveu tancar havent dispensat 1500 degustacions de vins. Pel que fa les novetats tots els cellers han portat sota el braç els vins de la collita 2010 i 6 dels expositors han aprofitat per oferir per primer cop els seus exclusius “Terra Alta Garnatxa blanca” als visitants que s’han atansat avui fins a Batea.
1rs premis TERRA ALTA GARNATXA BLANCA
>Premi “Terra Alta” Garnatxa blanca 2011
Agusti Villarroya Serafini
>Reconeixement “Onofre Català” a la titularitat de parcel•les de vinya velles de Garnatxa blanca a la DO “Terra Alta”
Miquel Alaña Vidal,  Maria Assumpció Anguera Julia, Josep Borràs Amposta,  Josep Ramón Mulet Brianzo,  Eugenio Pallarés Llop,  Francisco Javier Peris Cuello,  Mercé Rivera Curto,  Laura Tejedor Puey i Maria Carme Vicens Andres.

1 comentari:

  1. Té nassos que li hagin fet abans un homenatge a la Terra Alta que al Penedès... Quin país... i quina comarca...

    ResponElimina