dijous, 7 d’abril del 2011

La Nit i el congrès dels enòlegs


Els enòlegs catalans van triar aquest any Poblet per celebrar la Nit de l'Enologia divendres passat, que avui és noticia a La Vanguardia:

Distinguen a Torelló Mata, Playà, Rovira y Bobet

Agustí Torelló Mata, en reconocimiento por toda una vida dedicada al cava; Carles Playà, por la mejor trayectoria profesional; Joan Rovira, por sus investigaciones punteras con la variedad sumoll en la Cooperativa de Rodonyà y Raül Bobet, por ser “una referencia por su visión global del vino y por su gran capacidad técnica y de trabajo”, han copado los galardones de este año de la Associació Catalana d'Enòlegs. R. Francàs

La següent és la nota de premsa de l'ACE:

El director general de l’INCAVI, Sr.   Jordi Bort va inaugurar el divendres 1 d’abril el congrés de l’Associació Catalana d’Enòlegs (ACE) a la sala de l’Abat del monestir de Poblet. Aquesta és la vint-i-dosena edició del congrés i s’ha fet coincidir el sopar de cloenda de la jornada tècnica amb la cinquena edició de la Nit de l’Enologia.

Abans de començar l’acte, el Sr. Josep A. Llaquet, President de l’Associació Catalana d’Enòlegs, va agrair públicament  la gestió realitzada al Sr. Oriol Guevara, al capdavant de l’INCAVI, així mateix, va felicitar i oferir els serveis de l’Associació Catalana d’Enòlegs al nou director general de l’INCAVI, Sr. Jordi Bort.

El president de l’ACE, Josep Anton Llaquet, després de l’obertura del congrés a càrrec de Jordi Bort en delegació del conseller Josep Maria Pelegrí, ha moderat la jornada tècnica dedicada a les Alternatives de Tapada on hi van assistir prop de noranta persones entre congressistes i ponents.

Seguidament el recent nomenat director general de l’INCAVI, el Sr. Jordi Bort va presidir l’acte d’entrega dels premis de la nit.

La presentació del “còctel de la Nit de l’Enologia”, a càrrec d’en Pere Sans va ser al començament i, prèviament al sopar, es va fer un reconeixement al periodista Sr. Joan Nebot, per la seva tasca de difusió del món de la viticultura i el vi.

En l’acte es va premiar als enòlegs més destacats en les diverses categories establertes
en la Nit de l’Enologia.  L’elecció dels nominats i dels guardonats, en cada categoria, es va decidir en un procés de votació intern dins de l’Associació Catalana d’Enòlegs, iniciat uns mesos enrere.

El Sr. Carles Playà Maset va rebre el guardó a la Millor Trajectòria Professional per la constant i coherent línia de treball en l’empresa, i per la seva perseverança al capdavant de l’Associació Catalana d’Enòlegs durant molts anys, deixant-hi una empremta personal, de la mà del director  Bort.

El Sr. Joan Rovira Grau va rebre el guardó a la Proposta Més Innovadora o projecte d’investigació, per la seva aposta IOMUS, escumós elaborat amb la varietat Sumoll, utilitzant diferents mètodes,  de la mà  del director territorial Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a Tarragona, Antón Ballvé.

El guardó a l’enòleg amb més carisma i/o empenta enològica va recaure en el Sr. Raül Bobet Almenara, per la seva iniciativa alhora de crear projectes vinícoles en diferents zones geogràfiques; una referència per la seva visió global del món del vi i la gran capacitat tècnica i de treball de la mà del president del consell comarcal de la Conca de Barberà, David Rovira.
 
En darrer lloc, Llaquet va donar el guardó al reconeixement d’un professional amb més de 25 anys en la professió d’enòleg, al Sr. Agustí Torelló Mata, per tota una vida dedicada al món del cava.

Durant tot el sopar, es van servir els vins que els guardonats i els nominats en les diferents categories van portar per a la degustació a tots els assistents.

Aquest acte va comptar amb la música d’en Pep Poblet, saxofonista de reconegut prestigi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada