dimecres, 26 de maig del 2010

Satisfacció de Llena



Hi ha qui dóna per fet que, en el cas que els socialistes continuïn al Govern de Catalunya el novembre d'aquest any, el conseller Joaquim Llena no continuarà en el càrrec a Agricultura. Sí que podria continuar, però, Oriol Guevara com a director general de l'Incavi. Avui mateix Llena ha fet una valoració positiva del pla de xoc del sector agroalimentari. A continuació us adjunto la nota de premsa difosa per la Generalitat.

Llena fa una valoració positiva del pla de xoc

La indústria agroalimentària i les cooperatives disposaran ja al mes de juny de 70 milions d’euros en concepte d’ajuts directes i préstecs a interès zero
 
El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, ha fet una valoració “positiva” del pla de xoc pel sector agroalimentari aprovat a finals de març pel govern català, arran d’una pregunta del grup parlamentari d’Iniciativa per Catalunya Verds, al Parlament de Catalunya.
 
El conseller ha explicat que en el decurs d’un mes i mig, “el cent per cent de les mesures ja estan a disposició del sector o bé ja està planificada la seva execució”. Segons Llena, de les 25 mesures de l’esmentat pla, les més importants per al sector en aquest moment són les que donen liquiditat al sector arran de les dificultats existents per accedir al crèdit. Llena ha recordat que “ja estan obertes dues línies de crèdit, una específica per al sector fructícola i una altra per a tot tipus d’explotacions, i que en breu es bonificarà els interessos de les dues línies”.
 
El titular del DAR també ha destacat la línia crèdits oberta pel Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí (MARM), que aporta fins a 1.300 milions d’euros per al sector. Durant la seva intervenció, Llena ha assenyalat que han tingut “molt bona rebuda entre el sector” les mesures que donen una moratòria de dos anys al sector, i que beneficien a ramaders i a joves.
 
Repassant diferents mesures que seran efectives aquest mes de juny, el conseller ha esmentat els ajuts directes i els préstecs a interès zero que es posaran a disposició de la indústria agroalimentària i les cooperatives per un import global de 70 milions d’euros, així com la convocatòria de l’ajut al cessament anticipat. Entre altres mesures que també seran operatives a partir del mes de juny figura una campanya de promoció exterior de productes agroalimentaris, l’emissió telemàtica de certificats sanitaris dels moviments de bestiar, i el conjunt de mesures vinculades al sector de la pesca, les quals passen per préstecs bonificats i ajuts per a la millora de l`eficiència energètica de les embarcacions d’arrossegament.
 
Cal recordar que a través d’aquest pla el sector rebrà 270 milions d’euros en crèdits bonificats, 270 en l’avançament d’ajuts i 55 més en concepte d’ajuts directes.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada