dilluns, 24 de maig del 2010

Doble reconeixement



El periodista mai no hauria de ser noticia. No obstant això, vull agrair en aquesta talaia pública els dos reconeixements a la meva tasca professional dels que vaig ser objecte dijous i divendres passat, concretament de l'associació Qalidès i de l'Associació Catalana d'Enòlegs.

Qalidès terrers del Penedès celebra el seu Primer lliurament de guardons

En el marc del Castell de Sant Martí Sarroca, l’associació Qalidès Terrers del Penedès ha dut a terme el primer certàmen de lliurament de passaports que anualment durà a terme l’entitat amb l’objectiu de reconèixer aquelles persones o entitats, que hagin destacat en el terreny professional o social. 

Amb aquesta nova proposta de caràcter anual, aquest grup integrat per alguns dels cellers més significatius de la DO Penedès: Albet i Noya, Augustus Fòrum, Can Feixes, Can Ràfols dels Caus, Jean Leon, Finques Torres, Jané Ventura, Mas Comtal i Gramona, que treballen sota la mateixa filosofia, la elaboració de Vins de Finca, inicia un projecte que recorrerà diferents punts de la geografia catalana, per tal de fer el lliurament d’aquests guardons en forma de passaport, que atorgaran als receptors la possibilitat de rebre un lot de 9 vins únics d’aquests cellers. 

En aquesta edició els guardons i guardonats han estat els següents:

-Honorable Conseller Sr. Joaquim Llena, per la seva tasca al capdavant del departament d'agricultura, pesca i acció rural, en pro del sector del vi català.-Sr. Josep Roca Com a sumiller català amb una gran projecció internacional, i gran difusor i impulsor dels vins de la nostra terra, un dels nostres millors cambrers de vins.
-Sr. Pere Guilera Com a impulsor i lluitador incansable en la defensa i foment del manteniment del paisatge vitivinícola del Penedès.
-Sra. Maria Teresa Baltasar Pel seu impuls i treball en la vinculació del món de l'art amb el món del vi.
-Mas Albornà Per la seva tasca d'integració social i laboral dels adults amb discapacitats i malalties mentals de la comarca. I especialment pel projecte educatiu "Viu la Vinya".
-Sr. Ramon Francàs Com a gran coneixedor i comunicador dels vins de qualitat de la DO Penedès.
-Sr. Toni Albà Com a actor polifacètic i ambaixador de l’humor de la nostra terra. Sra Carme Ruscalleda En reconeixement a la difusió de la gastronomia catalana i els seus productes a nivell mundial.
-Srta. Laia Sanz Heptacampiona del món del Trial, pels èxits esportius assolits, i pels futurs.
 
Qalidès (síntesi de Qualitat i Penedès) és una associació nascuda l’any 2004, formada per 9 elaboradors de la DO Penedès, amb l’objectiu de transmetre que hi ha un altre Penedès, un Penedès preocupat per conservar el conreu de la vinya, que és respectuós amb l’entorn i amb la seva identitat paisatgística, i que cerca transmetre en els seus vins de finca la tipicitat dels terrers de cada una de les diferents propietats i situar-los entre els millors del món. 
Aquesta singularitat, unida a una clara aposta per la qualitat, i un respecte per l’entorn són les característiques diferencials d’aquests cellers i els seus Vins de Finca.

Per la seva banda, al Castell de Falset l'ACE va celebrar una nova edició de la Nit de l'Enologia amb l'objectiu de continuar visibilitzant el treball dels enòlegs. Els premis van ser els següents:

Enòleg amb la millor trajectòria professional:

Josep Bujan Fernández


Enòleg que ha realitzat el projecte d’investigació o la proposta més innovadora, que ha sabut sorprendre i afegir talent i valor al món del vi:

Jaume Gramona Martí


Enòleg amb més carisma i/o empenta enològica:

Emili Esteve Puntí


Enòleg sènior 2010: 
El reconeixement a un professional, amb més de 25 anys en la professió: Joan Milà (a títol pòstum) i Enric Serra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada