dimarts, 7 de febrer del 2012

Mor Antoni Salas Jordà


De forma sobtada ens va deixar dissabte el tarragoní Antoni Salas Jordà, un personatge prou conegut en el món vitivinícola catalana. Avui dimarts mateix havia de participar en un tast al celler de La Boella al qual  m'havia convidat el mateix Antoni. En aquest tast m'havia d'acompanyar l'Antoni, el propietari del celler (Jordi Miarnau), el director del celler (Oriol Cortes), l'enòloga (Miriam Chivite), el cellerer (Albert Hinojosa) i la sumiller del restaurant (Roser Virgili). El tast era per fer un seguiment per veure com evolucionen els seus vins. Pels qui no el vau conéixer aquí us deixo el seu propi perfil. En pau descansis Antoni. Des d'aquí em vull sumar a les mostres de condol:

Antoni Salas Jordà: Nascut a Tarragona el 1947. Fill de pares tarragonins, casat, amb tres filles i avi de tres néts. Vaig estudiar Batxillerat a La Salle de Tarragona. Diplomat en Gestió i Direcció Empresarial per EADA (Escola de Alta Direcció i Adninistracio a Barcelona); Màster en Gestió d’Empreses Turístiques, Restauració i Oci per la URV (Universitat Rovira i Virgili de Tarragona); Tècnic especialista en anàlisi sensorial; Membre fundador de Mestres Cellerers de Catalunya;  Membre de l’Associació Catalana de Sumillers des de la seva fundació el 1990;  exsecretari executiu de ANCEV (Associació Nacional de Comerços Especialitzats en Vi;  exprofessor de Anàlisi Sensorial de la UB (Universitat de Barcelona) i URV (Universitat Rovira i Virgili de Tarragona);  exmembre del Comitè de Tast de la DOQ Priorat;  excap de Gestió de la AEHT ( Associacio Empresarial d’Hostaleria de Tarragona);  expresident de la Comissió de Turisme de la Cambra de Comerç de Tarragona;  expropietari amb la meva dona, d’Sumpta (una de les primeres Vinacoteca a Espanya 1984-2000); i exdirector de La Boella.  Actualment jubilat, enòfil, col • laborador en mitjans de comunicació i prescriptor del bloc www.tarracovinoleum.cat , www.vinohispania.es i www.vinum.cat
Amant de l’esport en general, i en especial del ciclisme i futbol. Soci del Nàstic de Tarragona. Practico el senderisme i realitzo viatges eno&oleo&gastronomics, els quals efectuo generalment amb els meus millors amics. M’agrada compartir tertúlies de temes d’actualitat. Des del mes d’abril (2010) m’he proposat tirar endavant aquest bloc. M’he marcat com a objectiu fer una presentació “oficial” en el mes de maig del 2011, amb motiu de la celebració de la Fira del Vi a Falset (primer cap de setmana de maig), i en TarracoViva a Tarragona (segona quinzena del mateix mes) .


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada