dilluns, 20 de febrer del 2012

30 milions en préstecs per al sector agrari català


També avui dilluns la Generalitat ha anunciat una línia de crèdits bonificats per a les explotaciomns agràries:

30 MILIONS D'EUROS EN PRÉSTECS PER APORTAR LIQUIDITAT AL SECTOR AGRARI

El Departament d’Agricultura, l’Institut Català de Finances i altres entitats financeres obren una línia de crèdits bonificats per a les explotacions agràries
Agricultura subvencionarà 2 punts dels interessos més el cost de l’aval financer dels primers 40.000 €
La línia és de caràcter transversal i està oberta a les explotacions de tots els sectors agraris que podran demanar fins a un màxim de 120.000 € per explotació.
Assegurança agrària i adhesió al reg entre els compromisos a adoptar per part del sector
El Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Ma. Pelegrí, ha comunicat avui als representants del sector (essencialment als representants de les organitzacions de cooperatives i de les organitzacions professionals agràries) que el Govern ha donat llum verda a establir una nova línia de crèdits bonificats per donar suport a les explotacions agràries i ramaderes que passen dificultats per diferents causes, ja sigui de tipus climàtic o de desequilibris de mercat, com la crisi de preus que afecta el sector.
La nova línia té un plantejament transversal a fi de simplificar i facilitar l’accés al crèdit a qualsevol tipus d’explotació agrària i compta amb una dotació global de 30 milions d’euros a càrrec de l’Institut Català de Finances i altres entitats financeres.
L’objectiu d’aquest mesura és donar suport al sector en una doble vessant: primer per facilitar  el finançament per a aportar liquiditat de les pròpies explotacions que passen dificultats de cara a la nova campanya, i en segon lloc establir unes bonificacions que ajudin el sector a tirar endavant en aquest context de crisi.
En aquest sentit, el Departament d’Agricultura  ha previst una dotació d’ 1,5 milions d’euros en el seu pressupost del 2012 per obrir la  convocatòria d’ajuts per a la bonificació d’aquests préstecs que es publicarà a primers de març. Les característiques de la línia de crèdit són:
  • Objectiu: aportar liquiditat amb un màxim de 30.000 € per unitat de treball agrícola (UTA)
  • Beneficiaris: qualsevol explotació de qualsevol sector agrari que disposi d’un mínim de 0,8 unitats de treball agrícola
  • Import mínim dels préstecs: 10.000 €
  • Import màxim dels préstecs: 120.000 €
  • Bonificació del Departament d’Agricultura per als primers 40.000€:
    • 2 punts dels interessos durant tota la vida del préstec
    • Cost de l’aval financer del  préstec formalitzat
  • El termini de vida del préstec serà de fins a 5 anys  i el termini de carència d’amortització d’1 any.
Els compromisos adquirits pels beneficiaris dels préstec seran la contractació de l’ assegurança agrària i l’adhesió a les infraestructures de reg del seu àmbit regable.
El conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha posat de manifest “el compromís del Departament i del Govern per recolzar el sector agrari en un context de dificultats implementant mesures de suport en aquest cas en forma de préstecs tous que permeten aportar liquiditat per fer front a les campanyes de conreu i, alhora, afavoreixen la rendibilitat de les explotacions en reduir-ne els costos financers”.
Pelegrí ha valorat molt positivament les aportacions que s’han fet tant de la Federació de Cooperatives com des les organitzacions professionals agràries per poder tirar endavant aquests instruments de suport al sector i s’ha acordat crear un grup de treball  que tindrà com a missió principal identificar mesures per afavorir que les explotacions entrin cada cop més en els sistema d’assegurances agràries com a mesura de prevenció de possibles contingències que afecten la rendibilitat de les explotacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada