dijous, 23 de febrer del 2012

El Congrés d'UP vol una PAC que millori la renda agrària

Unió de Pagesos celebrarà el seu XI Congrès del 2 al 4 de març a l'Auditori de Girona amb la voluntat de posar les bases per treballar a favor d'una PAC que millori la renda agrària:

Unió de Pagesos reunirà 150 delegats i delegades de tot Catalunya en el seu XI Congrés els dies 2, 3 i 4 de març a Girona. Amb el lema Al capdavant, el Congrés debatrà amb profunditat els temes que més afecten a la pagesia catalana i marcarà les línies d’actuació del sector per als propers quatre anys. Durant el Congrés es votarà l’informe sindical i es debatran les ponències, s’escollirà la nova Comissió Permanent del sindicat i, d’entre els seus membres, el Consell Nacional escollirà, en les setmanes següents, el coordinador nacional d’Unió de Pagesos.

L’XI Congrés d’Unió de Pagesos debatrà les ponències marc Política agrària i Organització de la pagesia en relació al funcionament del mercat. Un dels principals reptes de treball fixats pel sindicat en aquest congrés és el debat sobre el futur immediat i els efectes que tindrà la Política Agrària Comuna (PAC) a Catalunya, a l’Estat espanyol i a Europa, tenint en compte que les polítiques europees, ara en procés de reforma, també afecten altres àmbits i que cal treballar per tal que s’orientin cap a la millora de la renda de la pagesia.

A més de les reformes que cal defensar davant la nova PAC, com un ajut directe als professionals agraris, la primera ponència també abordarà les polítiques estatals, com les propostes sobre fiscalitat, seguretat social, assegurances agràries i la interlocució del Ministeri amb les organitzacions agràries. Quant a les polítiques del Govern català, el debat se centrarà en l’execució òptima del Pla de Desenvolupament Rural de Catalunya, l’assegurança d’explotació o les mesures per al salvament d’empreses en crisi.

L’altra línia de treball proposada inclou la definició de les estratègies d’organització de la pagesia en relació al funcionament del mercat, des de posar les bases per a la millora del comerç agroalimentari a com aturar els abusos de la gran distribució, incrementar el poder de negociació dels productors, definir unes normes de comerç i competència més adients per a la producció alimentària o la valoració de nous circuits de comercialització, entre altres.

L’Auditori de Girona serà l’espai que acollirà l’XI Congrés d’Unió de Pagesos per als debats de les ponències i l’acte de cloenda, que se celebrarà el diumenge dia 4 de març, mentre el dinar de cloenda es farà al Palau Firal de Girona. Els últims congressos del sindicat, que se celebren cada quatre anys, han tingut lloc a les Borges Blanques (2008), Tortosa (2004) i Mataró (2000).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada