dijous, 10 de novembre del 2011

Les 11 DO's catalanes, demà a la Diada del Vi Novell

Demà divendres torna la Diada del Vi Novell, una activitat que ha anat perdent gas amb els anys i projecció mediàtica i que aquest any té l'interès de comptar amb les 11 DO's catalanes. Les empreses que hi participen, però, no són gaire nombroses:

El conseller Pelegrí presidirà demà la Diada del Vi Novell 2011
El co-director i cuiner Xavier Pellicer, del restaurant Can Fabes, serà l’encarregat de fer el pregó en homenatge al desaparegut Santi Santamaria
 
Anna Sahun i Jaume Comas, de la sèrie La Riera de TV3, i Carles Sans, del Tricicle, seran els espinjoladors de la bóta del vi novell
 
Per primera vegada, hi seran presents les 11 denominacions d’origen catalanes
 
Els periodistes interessats a assistir a l’acte s’hauran d’acreditar per poder entrar al Palau de la Generalitat a partir de les 10.30 hores
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Jordi Bort, del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, i del director dels Serveis Territorials del Departament a Barcelona, Marià Morera, presidirà demà, 11 de novembre, al Palau de la Generalitat, la Diada del Vi Novell 2011.
 
La Diada del Vi Novell és un homenatge a la tradició vitivinícola, una rebuda al vi nou, que donarà les primeres notes de com seran els vins de l’anyada. Al mateix temps, aquesta Diada serveix per promocionar un producte que és considerat aliment de la dieta mediterrània i per posicionar-ne, de manera adequada, el consum en la vida social.
 
Aquesta Diada del Vi Novell se celebra a Catalunya l’11 de novembre, per Sant Martí, i recull la tradicional espinjolada de la bóta, el primer tast del vi novell i la pujada de la branca de pi per una colla castellera al balcó del Palau de la Generalitat, com a símbol de la nova anyada. Enguany, la colla castellera encarregada de pujar la branca de pi seran els Xiquets de Tarragona.
 
El co-director i cuiner Xavier Pellicer, del restaurant Can Fabes, serà l’encarregat de pronunciar el pregó de la Diada del Vi Novell 2011. D’aquesta manera, es vol retre homenatge al desaparegut Santi Santamaria, un gran promotor dels vins catalans.
 
A més, Anna Sahun i Jaume Comas, actors de la sèrie de Televisió de Catalunya (TV3) La Riera, i Carles Sans, del Tricicle, seran els encarregats d’espinjolar la bóta de vi novell (blanc i negre) per fer rajar el primer vi i tastar-lo. L’acte serà conduït per la periodista i presentadora del programa de castellers del Canal 33 “Quarts de nou”, Elisabet Carnicé
 
Enguany i després de 5 anys, s’ha volgut recuperar aquesta festa aprofitant la coincidència de nombres onze: dia 11, del mes 11, de l’any 11, i 11 denominacions d’origen (DO).
 
Per això, l’INCAVI, com a organisme dedicat a la tutela i promoció d’aquest sector, ha organitzat aquesta Diada i ha convocat tots els cellers elaboradors de vi novell, les associacions que hi ha a l’entorn del vi i restauradors i  periodistes amb un únic objectiu: promocionar i difondre el coneixement sobre els vins nous del nostre país.
 
Empreses que hi participen
 
- Alta Alella (DO Alella)
-  Bodegues Torres (DO Catalunya)
- Celler Fundació Hospital Sant Joan Baptista de Sitges – Malvasia de Sitges (DO Catalunya)
- Vinícola de Sarral (DO Conca de Barberà)
- Celler la Gravera (DO Costers del Segre)
- Mas Ramoneda (DO Costers del Segre)
- Pere Guardiola (DO Empordà)
- Celler el Masroig (DO Montsant)
- Celler Joan d’Anguera (DO Montsant)
- Covides (DO Penedès)
- Vi seleccionat pel Consell Regulador de la DO Bages
- Vinícola del Priorat (DOQ Priorat)
- Mas Vicenç (DO Tarragona)
- Celler Xavier Clua (DO Terra Alta)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada