dijous, 3 de novembre del 2011

Els vins catalans desembarquen a NY

Els vins catalans, de la mà de la patronal AVC, desembarquen la setmana que ve a Nova York amb ambaixadors tan destacats com Pitu Roca. Les xifres de vendes als EUA són prou positives:


El prestigiós sommelier Josep Roca donarà a conèixer una selecció dels millors vins catalans a New York en les jornades vinícoles organitzades per l’Associació Vinícola Catalana a Nova York.

31 cellers participen en un Showroom dirigit al prescriptor professional i 12 vins insòlits seran presentats de forma exclusiva als periodistes nord-americans.

Els vins catalans seran els protagonistes a la ciutat de Nova York durant els dies 8 i 9 de novembre, gràcies a les jornades vinícoles que la patronal AVC – Associació Vinícola Catalana – organitza per a promocionar els seus vins.

Entre els diversos actes destaca la Màster Class dirigida pel prestigiós sommelier Josep Roca, co-propietari del restaurant Celler de Can Roca, en el marc d’un acte professional dirigit exclusivament a sommeliers americans. En aquest Seminari de Vins es degustaran un total de 21 vins i caves presents en el mercat nord-americà, escollits especialment per l’ocasió pel propi Josep Roca.

A continuació se celebrarà un Showroom al Metropolitan Pavilion Gallery, dirigit exclusivament al prescriptor americà professional - restauradors, sommeliers, cadenes hoteleres, botigues i premsa especialitzada –. L’Associació Vinícola Catalana acompanyarà un total de 31 cellers al mercat nord-americà, una àmplia representació del teixit vinícola existent a les diferents denominacions d’origen de Catalunya, que donaran a conèixer més de 160 vins i caves amb l’objectiu de potenciar la presència dels nostres vins al mercat americà i facilitar la seva difusió als canals de consum. Una excel.lent selecció de vins de qualitat que reuneixen més de 8.000 punts de la prestigiosa guia Parker. Actualment, els EEUU és el segon país importador de vins catalans en termes de valor econòmic, amb un increment del 8’7% en relació al darrer exercici i amb una facturació al primer semestre de 2011 de 29’6 milions d’euros.

Durant la jornada s’entregaran els premis del concurs CARTAVI INTERNACIONAL. L’AVC premiarà a les dues cartes de vins amb una major presència de vins catalans, a banda d’altres requisits com són la qualitat o el disseny, en el territori del Estats Units. En aquesta edició han quedat onze restaurants finalistes de diferents ciutats com Califòrnia, New York, Washington, Oregon, Massachusets i Nevada.

L’intens dia finalitzarà amb la Sommelier Party, al modern Bar Basque situat a la zona de Broadway, on l’Associació Catalana de Sommeliers i la de Nova York es reuniran amb l’objectiu d’intercanviar experiències a petició de l’Associació Vinícola Catalana.

La Jornada dels Vins a New York, estarà precedida per un important acte el dia 8 de novembre com és el sopar per a premsa. Aquesta trobada se celebrarà al restaurant Mercat, dirigit pel català Jaume Reixach. Es degustaran un total de 12 vins d’anyades insòlites, que no es poden adquirir als canals de venda, escollits personalment per Josep Roca i que seran maridats amb 12 plats especialment cuinats per l’ocasió sota la direcció del xef del restaurant Celler de Can Roca. Entre els periodistes assistents destaca la presència de Jay Miller, de la Guia Robert Parker, i d’Antoni Bassas, corresponsal de TV3 als EEUU.


L’exportació de vins amb DO augmenta als EEUU

La celebració d’aquestes jornades a New York és un dels actes promocionals dels vins catalans a nivell internacional més importants que organitza anualment l’Associació Vinícola Catalana, ja que els vins amb DO són els que més s’exporten a USA – tant en volum com en valor – i els que presenten una evolució més positiva. Durant l’últim exercici, aquests vins han experimentat un augment del 24’9% fins els 9’5 milions d’euros, sent el preu mig d’exportació de 5’25€ per ampolla.

Durant els darrers cinc anys, l’exportació de vins negres als Estats Units ha augmentat el 7’8% i la de cava el 7’4%. En termes macro-econòmics, els EEUU importa el 8’8% de la producció total de vi de Catalunya, situant-se en segon lloc, darrera d’Alemanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada