dimarts, 1 de novembre del 2011

12.500 degustacions a Gandesa




Gandesa ha viscut una exitosa 24a edició de la Festa del Vi, que conclourà demà dimecres amb la celebració de la 2a Jornada Professional a la sala de premses del Celler Cooperatiu Gandesa. Les inscripcions estan obertes a www.festadelvi.cat. Durant la mostra es van servir 12.500 degustacions:



La 24a edició de la Festa del Vi a Gandesa ha polvoritzat tots els rècords d’assistència i participació.  La pluja del divendres no va impedir que la jornada inaugural ja comences amb molt públic i una nodrida representació institucional i empresarial, especialment del sector vitivinícola català. La presentació de la Festa del Vi, i de l’acte d’entrega de guardons del Concurs de Vins amb DOTA 2011, va ser conduïda per un Xavier Graset en estat de gràcia que va entusiasmar a tothom. La 2a Nit de les Garnatxes blanques, va congregar 400 persones a la sala de premses del Celler Cooperatiu Gandesa, consolidant-se com a la nit més màgica del certamen. I la Mostra de Vins ha superat les 12.500 degustacions de vins amb DO “Terra Alta” dispensades. La iniciativa gastronòmica de “Les Punxades” també ha gaudit d’una gran acollida, amb 2600 “punxades” servides, elaborades a cura de diversos restaurants participants i servides amb excel·lència pels alumnes de la prestigiosa escola d’hostaleria Via Magna.
Quan tothom té clar que les pautes tradicionals de consum de vi han canviat molt en els darrers anys (consum més esporàdic i a la baixa) la Festa del Vi a Gandesa genera un brot verd d’esperança al sector vitivinícola. I és que en el marc del certamen, la Denominació d’Origen “Terra Alta” està demostrant la seva capacitat de convocatòria entre el públic més jove. Gent d’ entre 20 i 40 anys, procedents d’arreu de Catalunya, especialment de les Terres de l’Ebre, Tarragona i Barcelona, ha estat el majoritari entre tots els assistents. També cal destacar la creixent presència d’entusiastes del vi, disposats a degustar i gaudir dels més selectes i singulars “Terra Alta Garnatxa blanca” i “Terra Alta”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada