dijous, 3 de novembre del 2011

Els vins amb DO Tarragona també es mariden amb jazz



Sembla que això del vi i el jazz no és patrimoni exclusiu de Vilafranca del Penedès. A Tarragona es maridaran 18 peces de jazz amb 18 vins.



El cicle de maridatges “Jazz & Vi amb DO Tarragona” arriba aquesta tardor al Palau Firal i de Congressos

·       Organitzat per la DO Tarragona, la iniciativa presenta tres duets integrats per músics de jazz del Camp de Tarragona que maridaran 18 peces de jazz amb 18 vins de la DO Tarragona.

·       Les tres sessions del cicle “Jazz & Vi amb DO Tarragona” se celebraran els dies 17 i 24 de novembre i 1 de desembre al Palau de Tarragona amb entrada gratuïta prèvia reserva de plaça.

“Jazz & Vi amb DO Tarragona” és el títol de la nova iniciativa del Consell Regulador de la DO Tarragona que, com cada any, arriba pels voltants de la tardor per tal de difondre els vins d'aquesta denominació d'origen entre els consumidors de la ciutat de Tarragona. En aquesta edició i després de l'èxit de l'any passat del cicle “La màgia del vi”, hem preparat tres maridatges que aniran a càrrec a tres duets de jazz de músics del Camp de Tarragona que s'encarregaran de preparar una sèrie de temes clàssics de jazz o cançons originals que s'adequaran per acompanyar un determinat vi.
D'aquesta manera, sis dels millors músics de jazz del Camp de Tarragona (Gerard Marsal, Xavier Pié, Ignasi González, Xavi de la Salud, Jorge Varela i George Olshanestky) analitzaran prèviament els 18 vins que es podran tastar en les tres sessions del cicle per tal d'adaptar una peça que ens pugui recordar el vi.
Les tres sessions de tast seran dirigides per l'enòloga Pepa Menchon que s'encarregarà de presentar cada vi i seran els propis músics qui explicaran quins han estat els motius per escollir cada cançó per aquest maridatge de sensacions. Al llarg de les tres sessions, els assistents podran tastar una selecció força variada de la producció actual dels cellers de la DO Tarragona (vins blancs joves i de criança, rosats, negres joves i de criança i vins dolços i de licor).
La iniciativa de la DO Tarragona compta amb la col·laboració del Palau de Fires i Congressos de Tarragona i l'Ajuntament de Tarragona a través de  l'Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic.

El calendari de “Jazz & Vi amb DO Tarragona” és el següent:
-        Dijous 17 de novembre. 19.30h. Xavier Pié & Ignasi González (saxo soprano i contrabaix
-        Dijous 25 de novembre. 19.30h. Gerard Marsal & Georgi Olshanestky (flauta/saxo i guitarra espanyola)
-        Dijous 1 de desembre. 19.30h. Xavi de la Salud & Jorge Varela (trompeta i piano)

* Tots els tastos son gratuïts amb reserva prèvia. Cal apuntar-se obligatòriament per accedir al Palau al telèfon  de la DO Tarragona (977-217931) o al mail info@dotarragona.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada